A hentes, a kurva és a félszemű című filmet díjazták a kritikusok Portóban

Szász János alkotása nyert a Fantasporto nemzetközi filmfesztiválon.

MN
2018. 03. 06. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szász János A hentes, a kurva és a félszemű című filmje nyerte a Fantasporto nemzetközi filmfesztivál kritikusi zsűrijének a díját – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap kedden az MTI-vel.

A február 20. és március 4. között 38. alkalommal megrendezett Fantasporto száz új alkotást vonultatott fel. A hentes, a kurva és a félszemű a fesztivál Rendezők hete (Semana dos realizadores) versenyprogramjában szerepelt.

A film, amelyben Gryllus Dorka, Nagy Zsolt és Hegedűs D. Géza játssza a főszerepeket, a filmalap támogatásával készült az Unio Film gyártásában, és 2018 januárja óta látható a magyar mozikban a Big Bang Média forgalmazásában.

Szász János a film forgatókönyvét Bodzsár Márk (Isteni műszak) közreműködésével írta. A cselekmény fő helyszínei, a mészárszék, a húsüzem és a bordélyház egyedi látványát Valcz Gábor (Moszkva tér, Isteni műszak, Swing) tervezte, az operatőr Máthé Tibor volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.