Az Emoji-film tarolt az Arany Málnán

Tony Leondis alkotása lett az első animációs mozi, amely kiérdemelte a legrosszabb filmnek járó elismerést.

Lakner Dávid
2018. 03. 04. 16:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy Arany Málnát is bezsebelhetett a hagyományosan az Oscar-gála előestéjén tartott díjátadón Az Emoji-film. A hangulatjelek világát sok bárgyúsággal és még több leplezetlen marketingfogással megmutató animációs alkotás a legrosszabb film, a legrosszabb rendező (Tony Leondis) és a legrosszabb forgatókönyv díját is megkapta. Emellett a legrosszabb szereplőpáros is a filmből került ki: bármely két „ellenszenves emoji” méltó rá a díjátadók szerint. 

Ezzel Az Emoji-film lett harmincnyolc év után az első animációs alkotás, amely kiérdemelte a legrosszabb filmnek járó elismerést. A szombat este kiadott közlemény szerint Tony Leondis műve egy olyan évben érkezett, amikor „Hollywood újrahasznosított szeméthalma” minden korábbi mértéket felülmúlt, az eredetiség hiánya pedig már mérgező szintet ért el. 

A legrosszabb színész Tom Cruise lett, aki a díjat A múmia tavalyi újraélesztésében játszott szerepe miatt kaphatta meg. Alex Kurtzman filmje nem váltotta be a reményeket: az Egyesült Államokban eddig a 125 milliós büdzsét sem sikerült behozni, a kritikusok pedig szintén nem rajongtak az IMDb-n 5,5 csillagon álló akcióért. Ahogy a The Guardian is megjegyezte, három jelölés után Cruise-nak még mindig nincs egy Oscarja sem, viszont kapott már két Arany Málnát. Korábban a legrosszabb párosnak járó díjat is megkapta Brad Pitt-tel közösen az Interjú a vámpírral című filmben nyújtott alakításáért. 

A legrosszabb színésznő rendhagyó módon egy férfi lett: Tyler Perry a Boo 2! A Madea Halloween című horrorkomédiában öltött őszes parókát, de igyekezete csúfos kudarcba fulladt. A legrosszabb mellékszereplőnő díját Kim Basinger kapta A sötét ötven árnyalatáért. A színésznő így Faye Dunaway, Liza Minnelli és Halle Berry mellett szintén birtokol már Oscart és Arany Málnát is. A legjobb férfi mellékszereplő az idén Mel Gibson lett a Megjött apuci 2.-ben nyújtott alakításáért. 

Az Arany Málna speciális, „annyira rossz, hogy már jó” díját az egész estés Baywatch érdemelte ki. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.