Búcsúzik a Star Wars-filmektől John Williams

A 86 éves zeneszerző eddig nyolc Csillagok háborúja-film zenéjét szerezte.

MTI
2018. 03. 08. 20:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

John Williams lassan befejezi a Star Wars-sorozat zenéjének komponálását, a 2019 decemberében mozikba kerülő Star Wars: Episode IX lesz az utolsó, amiben közreműködik – hangzott el egy rádióinterjúban.

A 86 éves zeneszerző eddig nyolc Csillagok háborúja-film zenéjét szerezte. A J. J. Abrams rendezésében készülő 9. fejezetet még elvállalta.

„Ezzel teljes számomra a kilencrészes sorozat, nekem ennyi elég is” – mondta a KUSC rádió műsorában. A Disney stúdió az űreposzt még „évtizedeken át” akarja folytatni. Williamst filmzenéiért 51 Oscar-díjra jelölték, ötször el is nyerte a trófeát.

Amikor az első Csillagok háborúja-film zenéjét szerezte 1977-ben, „még senki sem tudta, hogy lesz egyszer egy második rész” – emlékezett vissza. Akkor ezt még George Lucas rendező sem tartotta lehetségesnek.

„Mára valószínűleg több zenét írtam a Star Warshoz, mint Richard Wagner A Niebelung gyűrűje operaciklushoz” – mondta Williams.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.