Meghalt a Total Recall színésznője, Debbie Lee Carrington

Ötvennyolc éves volt.

Lakner Dávid
2018. 04. 02. 15:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötvennyolc éves korában elhunyt a Totall Recall – Az emlékmás, valamint A csaj nem jár egyedül színésznője, Debbie Lee Carrington – közölte a Deadline. A tragikus hírt nővére, Cathy Ellis jelentette be. A halál oka ismeretlen, annyit viszont tudni, hogy Carrington álmában távozott.

A kis növésű színésznő 1959. december 14-én született a kaliforniai San Joséban. Gimnazista volt, mikor az iskolai színdarabban eljátszhatta Sancho Panzát – ezután döntött úgy, hogy ezt a pályát választja. A davisi Kaliforniai Egyetemen tanult, mikor eléje került egy hirdetés Chevy Chase készülő filmjéről, A szivárvány alatt-ról. Az Óz, a csodák csodája szereplőiről, a „pöttömökről” szóló alkotásba kerestek kis növésű embereket, Carrington pedig úgy érezte, nem hagyhatja ki a lehetőséget. Az 1981-es statisztaszerepért még tanulmányait is megszakította egy időre, majd a kora gyermekkori nevelés világa helyett végleg a színészkedést választotta. 

Nem sokkal később már a Csillagok-háborúja trilógia harmadik részében, A Jedi visszatérben láthattuk ewokként. A szerep aztán két tévéfilmben is megtalálta: játszott az 1984-es A bátrak karavánjában és az 1985-es Harc az Endor bolygón-ban. Olyan csúcsprodukciókbban vállalt később kisebb szerepeket, mint a Totall Recall – Az emlékmás (1990), a Batman visszatér (1992) és a Men in Black – Sötét zsaruk (1997). Olyan sorozatokban cameózott, mint a Baywatch és a Vészhelyzet, illetve felbukkant A csaj nem jár egyedülben és a Horrorra akadva 3.-ban is. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.