idezojelek

Mosás helyett agymosás

Az EU klasszikus hülyeséglista-vezető uborkagörbületi ajánlását is túlszárnyalja Frans Timmermans minapi ötlete.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2022. 05. 02. 5:59
Fotó: Julien Warnand

Az Európai Unió klasszikus hülyeséglista-vezető uborkagörbületi ajánlását is túlszárnyalja Frans Timmermans minapi ötlete. „Mosás helyett szellőztessék ki inkább a ruhákat” – javasolta az unió lakóinak a zöldátállásért felelős bizottsági alelnök a környezetvédelmi testület legutóbbi ülésén. Nézete szerint a lakosságnak is ki kell vennie a részét az Oroszország elleni fellépésekből.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Én már akkor problémásnak láttam a szőrös hollandust, amikor néhány éve egy budapesti MSZP-eseményen szenvedélyesen ölelgette a hungarikumként felkonferált Nagy „Trágár” Blankát. A visszajelzésekből ítélve mások is aggódnak alelnök úr előrehaladott mentális állapota miatt. Több hozzászóló javasolta, hogy a ruhák helyett talán inkább Mr. Timmermans fejét kellene alaposan kiszellőztetni. Egyikük példát is hozott: „Hazamegy a kőműves a tűző napon, kánikulában lezavart tízórányi meló után, kirakja szellőzni a kipállott sótól hegyvonulatot mintázó pólóját, majd bevizezett vattával átdörzsöli ecetszagúra izzadt testét… Ez ám a szép jövő!” Más azon mereng: dejszen akkor a koszos, ápolatlan, kéregető hajléktalan tulajdonképpen a haladó, modern nyugati világ előhírnöke! A csöves az ideális EU-polgár. Nem mosdik, nem autózik, nem mossa a ruháját, igazi európai embereszmény.

Persze az is lehet, csak hagyományápolásról van szó. Talán Frans Timmermans is olvasta Karl Marx életrajzírójának, az angol Paul Johnsonnak a könyvét (Entellektüelek), amely megemlíti, hogy a nagy gondolkodó sem vitte túlzásba a mosakodást (igaz, emiatt örökösen mindenféle randa furunkulusokkal kínlódott), és tessék, mégis utat mutatott. (Zsákutcát – P. Gy.)

Borítókép: Frans Timmermans (Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.