Sokatmondó találkozója volt Timmermansnak, mielőtt Soros György fia utasítást adott Európának

Soros György megbízható brüsszeli szövetségese, Frans Timmermans éppen azelőtt tárgyalt a Shell olajipari vállalattal, hogy Soros fia, Alex egyértelmű utasítást adott az EU-nak, hogy kövesse a Shell példáját, és szigorítsa az olajbeszerzésre vonatkozó korlátozásokat – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Forrás: V4NA2022. 05. 02. 9:44
TIMMERMANS, Frans
Strasbourg, 2022. március 8. Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke sajtótájékoztatót tart az Európai Parlament plenáris ülése után Strasbourgban 2022. március 8-án. MTI/EPA/Julien Warnand Fotó: Julien Warnand
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról a V4NA beszámolt, Soros György fia, Alex a napokban a közösségi oldalán nyilvánosan adta ki az ukázt a brüsszeli bürokratáknak. Soros György fia azt a hírt osztotta meg, hogy a Shell szigorítja az orosz olajvásárlásra vonatkozó korlátozásokat, majd ennek kapcsán azt írta, hogy

nem hagyatkozhatunk a fosszilis tüzelőanyagokkal foglalkozó cégekre, hogy helyesen cselekedjenek. Ukrajna érdekében az EU-nak olaj- és gázembargót kell bevezetnie.

Nem lehet véletlen, hogy Frans Timmermans, az Európai Bizottság zöldpolitikáért felelős biztosa és Soros György megbízható szövetségese

csupán néhány nappal azelőtt tárgyalt a Shellel és a Soros-alapítvány intézetével, az Open Society European Policy Institute képviselőivel, hogy Soros György fia kiadta az utasítást Európának.

Vagyis, hogy vegyen példát az olajipari vállalatról és szigorítsa az olajbeszerzésre vonatkozó korlátozásokat.

Fotó: Európai Bizottság

Soros György évek óta építi a hálózatát az Európai Uniós intézményekben, rendszeresen egyeztet a hűséges brüsszeli bürokratáival, és utasításokat ad nekik. Korábban egy lista is kiszivárgott, amelyben a Soros-hálózat összes hűséges európai parlamenti embere szerepel. 

A milliárdos spekuláns az Európai Bizottságot is behálózta. 

Az intézményben Frans Timmermans a leghűségesebb embere, akinek már több alkalommal is parancsot adott arra, hogy milyen irányba terelje a politikai vitákat és az uniós intézkedéseket. A mostani bizottsági tagok közül egyébként éppen Timmermans volt az egyik olyan brüsszeli vezető, aki a legtöbbször találkozott az amerikai spekulánssal, és megnyilvánulásaival többször is egyértelművé tette, nagyra tartja őt. Korábban még szerepelt Timmermans naptárában, amikor Sorossal találkozott.

Manapság azonban már inkább titokban tartják az egyeztetéseket – vagy a milliárdos egyszerűen elküldi a fiát, hogy kiadja a parancsokat.

Soros Györgynek személyes oka is lehet Oroszország ellen hergelni Európát a hűséges brüsszeli bürokratáin keresztül. Az orosz főügyészség 2015-ben nem kívánatossá nyilvánította Soros György két alapítványát, a Nyílt Társadalom Alapítványt és a Nyílt Társadalom Intézetének Támogatási Alapítványát. Az orosz hatóságok úgy ítélték meg, hogy a Soros-szervezetek biztonsági kockázatot jelentenek, mert azok veszélyeztetik Oroszország alkotmányos rendjét és az állam biztonságát. Moszkva számos alkalommal azzal is megvádolta a milliárdos spekulánst, hogy megpróbált beavatkozni az ország érdekeibe, hogy a saját vagyonát gyarapítsa.

Soros egyébként évekkel korábban majdnem bedöntötte a rubelt az 1998-as orosz gazdasági válság idején.

Borítókép: Frans Timmermans (Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.