idezojelek

A normalitás nyitánya

A baloldal számára az egyetlen visszaút az lenne, ha felismernék, hogy a botránypolitizálás lökte őket a gödör aljára.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined
Fotó: Bruzák Noémi

Úgy tartja a mondás: úriember biztosra nem fogad. Ha ezt a szenten­ciát szem előtt tartjuk, eszünk ágában sem lehet abban bíznunk, hogy a magát demokratikus oldalnak nevező globalista szedett-vedett banda – copyright Schiffer András – megembereli magát, és lemond a botránypolitizálás számukra bizonyítottan és garantáltan kudarcokat hozó áldatlan örömeiről. Ha valamiben sajnálatosan biztosak lehetünk, akkor az az, hogy valami szokásos hiperinfantilis ünneprontást próbálnak kitalálni. Ők vagy azok a globalista háttérerők, amelyek a zsinórpadlásról mozgatják az egyre kontraszelektáltabb balos aktivisták gyülevészhadát. Négy évvel ezelőtt kivonultak az eskütételt követően az ülésteremből, az államfőválasztás után hasonlóképpen, tehát valami más anarchista pojácashow lehet náluk a soros.

Az a kérdés csupán, meg tudják-e zavarni az országgyűlési nyitány ünnepi emelkedettségét, meg tudják-e keseríteni a hangulatot ezek a képviselővé emelt politikai pankrátorok. Kizárt dolog. Legfeljebb az országos nagyközönség előtti nevetségessé válást sikerülhet elérniük, így botránypolitizálásukkal még a szórakoztatóbizniszben sem várnák őket tárt karokkal.

Igaz, valami belátás mégiscsak szorult a más szó híján baloldalnak nevezett társaságba, hisz zömében elálltak a parlamenti alakuló ülés totális bojkottjától. Ne legyünk azonban túlzottan naivak: ezt pusztán önös, jól felfogott érdekből tették. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője ugyanis a napokban egyértelművé tette az egyeztetést követően, hogy nem folytathatja a populista bújócskát az ellenzék. Azt mondta: a legfőbb népképviseleti szerv megalakulása méltóságteljes, ünnepélyes pillanat. Aki azon nem vesz részt, az nemcsak képviselő nem lesz, de nem is választható meg semmilyen tisztségre.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Ez a határozott fellépés, a demokratikus határvonal meghúzása meghátrálásra késztette a vörös brigádokat. No persze nem azon aggódtak, hogy a méltóságukon esik csorba, hanem attól, hogy a pénztárcájuk lesz lényegesen könnyebb, ha nem szabnak gátat a parlamentellenes őrült mozgalmár hevületnek a soraikban.

Persze sebaj, a komisszár allűrökkel megint csak a polgári konzervatív oldalt népszerűsítik, miután az eddigieknél is nagyobb lehet a kontraszt a helyettük is felelősséget viselő Fidesz–KDNP magatartása és az ő primadonnáskodó hozzáállásuk között. S ez ismét a jobboldali pártok presztízsét fogja növelni. Amire azt mondhatják: már megint a Fidesz jár jól.

Mégis lehet visszaút a baloldal számára: ha jobb belátásra térnek, és felismerik, hogy éppen a botránypolitizálás lökte őket a gödör aljára. Talán arra is rájönnek a gyűlölettől kevésbé átitatott képviselőik, hogy annyi mindent kipróbáltak már – megkísérelhetnék végre a normális politizálást, hátha azzal nagyobb sikert aratnak. Elvégre bebizonyosodott április 3-án, hogy a magyar társadalom nagy többsége a magyar érdekek, s a biztonság pártján áll, és nem szédíthető meg sem holmi globalista közhelyzuhataggal, sem a leszámolással való fenyegetőzéssel. Ahogy az öreg szőlősgazda elárulta a titkot: bort lehet szőlőből is.

Valamit mindenesetre sejthetnek az emberek, köztük saját egykori választóik velük kapcsolatos értékítéletéről, mivel példátlan módon még baloldali majálist sem mertek rendezni, nehogy szembesülniük kelljen a nép őszinte megnyilvánulásaival. További meggondolásra ajánlott adalék: a parlamenti eskü komoly dolog, sok ember látja, hallja – nem érdemes rögtön a megszegésével kezdeni.

Egy viszont kétségtelenül biztató a törvényhozás jövőjére nézve. Az, hogy szerencsére kampánynótájuk egy ponton igaznak bizonyult: a hatalom tényleg a népé.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a DK elnök-frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 20-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.