Most virológusok

Aki eddig biciklisávfestéssel és méhlegelő-tervezéssel múlatta főpolgármesteri idejét, immár járványügyi témákban is megmondja a frankót.

2021. 07. 16. 5:59
null
Fotó: Katona_Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a városvezetéssel nem boldogulnak, pótcselekvésbe kezdett Karácsony Gergely és Gy. Németh Erzsébet. Budapest főpolgármestere, illetve helyettese minap „virológus szakértőként” emelte fel a hangját a felelőtlen kabinet ellen. Egybehangzó véleményük szerint a kínai vakcina nem ad megfelelő védettséget a koronavírussal szemben; mint kijelentették, a beoltott idősek negyede nincs biztonságban. Karácsony szakértő ezek után, ahogyan szokta, közösségi oldalán lángszavú ultimátumot intézett a bűnös kormányhoz: „Elég volt abból, hogy az idősek védelménél a kormánynak fontosabb a kínai érdekek kiszolgálása és az olcsó politikai propaganda. Elég volt a kormány tétlenségéből és bizonytalankodásából. Ingyenes tesztelést és harmadik oltást itt és most!”

Azért masszív ábrázat kell ahhoz, hogy ez a kétségbeejtő ember, aki eddig csak biciklisávfestéssel, méhlegelő-tervezéssel és szivárványzászló-lengetéssel múlatta főpolgármesteri idejét, immár járványügyi témákban is megmondja a frankót. Ami mellesleg kapitális marhaság. A SOTE rektora – szakorvosokra hivatkozva – naponta elmagyarázza: a kimutatható antitest és a következő vírus elleni védekezési képesség nem ugyanaz. (Ezt nem érti a városfelforgató ember.) Gy. Németh Erzsébet haragos igehirdetése még meghökkentőbb. Különösen azok után, hogy a városháza kezelésében lévő Pesti úti idősek otthonában tavaly több mint ötven lakó hunyt el – mint kiderült, hol volt, hol nem volt orvosi ellátás az intézményben. A területért felelős, most háborgó Erzsike csak akkor ment ki a helyszínre, amikor már az országos tiszti főorvos is megjelent az otthonban. Az ábrázat itt is masszív.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.