Hamarosan nyit az első űrhotel

Az első űrhotel a tervek szerint 2012-ben nyílik meg. Vendégei nyolcvan perc alatt kerülik meg a Földet. A galaxis legdrágább szállodájában három napért négymillió dollárt kell majd fizetni.

MNO
2007. 08. 11. 13:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három nap alatt a vendégek tizenötször láthatják a napkeltét. A tervezők a legnagyobb kihívással a fürdőszobák kialakításánál szembesültek, a súlytalanság állapotában ugyanis nehéz megfelelő körülményeket biztosítani például a zuhanyozáshoz.

A tudományos-fantasztikus álom megvalósítása csaknem hárommilliárd dollárba kerül. Japán, amerikai és arab befektetők is érdeklődnek a tervek iránt.

A kivitelező azzal számol, hogy a világon csaknem negyvenezer ember van, akik megengedhetik maguknak, hogy csillagászati összegért megszálljanak az űrhotelben.

(radio.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.