87 százalékos kockázat: egyenes út a rák felé

Ha hinni lehet egy friss amerikai kutatásnak, akkor az emberiség tekintélyes része önszántából, díszlépésben menetel a rákos megbetegedések felé.

2012. 11. 28. 10:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindazok, akik napi rendszerességgel fogyasztanak cukortartalmú üdítőket (kóla- vagy limonádéféléket) sokkal nagyobb eséllyel betegedhetnek meg hasnyálmirigyrákban. Nemrégen zárult le egy kutatás, amelyben 14 éven át 60 000 embert figyeltek meg. Az eredmény megrendítő: azok, akik hetente két vagy több pohár cukrozott üdítőt isznak meg, a betegség kockázatát 87 százalékkal növelik.

Mark Pereira professzor (School of Public Health, University of Minnesota, Egyesült Államok) a következő szavakkal foglalta össze a kutatás tapasztalatát: „A cukor megnövekedett koncentrációja növeli az inzulin szintjét a szervezetben. Úgy gondoljuk, ez hozzájárul a rákos sejtek növekedéséhez.”

A gyümölcslevek biztonságosan fogyasztható, hiszen hozzáadott cukrot nem tartalmaznak akkor koncentrációban, mint a fent említett üdítőitalok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.