A magyar mobilnet az egyik leggyorsabb a világon

Csak Szingapúr és Dél-Korea előz meg minket. Lefedettségben is a legjobbak között vagyunk.

MTI
2017. 06. 09. 13:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon működnek a világ harmadik leggyorsabb 4G mobilhálózatai, amelyek az elérhetőség alapján is a globális top 10 között szerepelnek – derült ki az OpenSignal legfrissebb jelentéséből.

A mobilszolgáltatóktól független OpenSignal ingyen letölthető alkalmazásával végzett felhasználói mérések alapján Magyarországon a 4G-szolgáltatásokat használók átlagosan másodpercenként 42,61 megabit (Mbps) letöltési sebességgel érhetik el az internetet, ez 2 megabites javulás a tavaly novemberben mért 40,61 Mbps sebességhez képest.

A magyar 4G-hálózatoknál világszerte csupán Szingapúrban (45,62 Mbps) és Dél-Koreában (43,46 Mbps) gyorsabb a negyedik generációs mobilinternet.

Jelentősen emelkedett a 4G-s szolgáltatások elérhetősége is Magyarországon: a mobilhálózatra kapcsolódó eszközök idejük 83,59 százalékában férnek hozzá a szolgáltatásokhoz, ezzel a kilencedik helyen állunk a globális listán, míg tavaly novemberben 79,77 százalékkal még csak a tizenkettedik helyet érte el az ország.

A Digitális jólét program titkársága a jelentéshez fűzött kommentárjában kiemelte: Magyarország a világ élvonalába tartozó 4G mobilhálózattal rendelkezik, így jó helyzetben van ahhoz, hogy a mobil távközlés terén megszerzett pozícióját ne pusztán megőrizze, hanem versenyelőnyre váltsa a digitális átalakulás következő szakaszában meghatározó 5G mobil fejlesztések terén vállalt kezdeményező szereppel.

A kibővült Digitális Jólét Program, a Digitális Jólét Program 2.0 jelentős fejlesztési célokat fogalmaz meg annak érdekében, hogy Magyarország azon országok sorába tartozzon, ahol a világon elsőként valósul meg az 5G technológia bevezetése – áll a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.