Hamarosan akár repülő taxival is közlekedhetünk

Jól vizsgázott a tervezett jármű modellje, amely a helikopter és a repülőgép előnyeit is kihasználja.

MN
2017. 10. 10. 13:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Repülő taxival közlekedhetünk, ha a kicsinyített mása után a valódi méretű drón is jól vizsgázik – a járművet az Aurora Flight Sciences és az USA védelmi minisztériumának kutatásokért felelős részlege, a DARPA fejlesztette ki, hétfőn pedig felvásárolta a Boeing.

A 150 kilogrammos szerkezet végső változata 5500 kilogrammos lehet majd 18 méteres szárnyfesztávval és óránként 740 kilométeres sebességgel. A repülőgép és a helikopter ötvözete, propellerekkel függőlegesen képes felszállni a szárnyak függőleges helyzetbe fordításával. A VTOL nevű gépet 24 hajtómű emeli a magasba. 

A tavasszal tesztelt modellt lítiumos akkumulátor látta el árammal. Három évtizede kezdtek dolgozni a technológián, a repülő taxi gondolata az Uberrel való közös projektben született meg.

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.