Amíg nálunk melegrekord van, a Szaharában havazik

A legszárazabb sivatagban ezelőtt csak egyetlenegyszer, negyven éve számoltak be hóesésről.

MN
2018. 01. 08. 12:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szahara talán a legszárazabb, legforróbb vidék a bolygón, 30 Celsius-fokos átlaghőmérséklettel, így nem csoda, ha elkerüli a havazás. Idáig egyetlenegyszer, közel 40 éve, 1979 februárjában számoltak be az algériai homokdűnékre hullott hóról, ám tavaly év végén és most, ez év elején kedden is megcsodálhatták a szokatlan jelenséget az arra járók – számol be a különlegességről a Severe Weather EU Twitter-oldala az algériai Ain Sefra sivatagvárosból.

Karim Bouchetata amatőr fotós megörökítette a látványt. „Mindenki nagyon meglepődött, hogy havazott a sivatagban. A hó nagyjából egy napig maradt meg, aztán elolvadt. Mégis csodálatos látvány volt, ahogy beborította a homokot – mesélte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.