Idén a földikutya lett az év emlőse

Tavaly a mogyorós pelét választották.

MN
2018. 01. 08. 11:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keleti sün, az ürge, a denevérek és a mogyorós pele után idén a földikutyát választották év emlősének a Földművelésügyi Minisztérium Vadonleső programjában. A Vadonleső.hu oldalon azt írják, a kisemlős „ritkább a kihalással fenyegetett címerállatok bármelyikénél, ugyanakkor a Kárpát-medencében alakult ki majd kétmillió évvel ezelőtt. Jelen voltak ősapáink megérkezésénél és minden fontosabb történelmi esemény rezgéseit megérezték.”

Mint megírtuk, a délvidéki földikutyák élőhelyének egy részét tönkretette a déli határon felhúzott kerítés. Arról nincsenek pontos információk, hogy hány egyed pusztulhatott el a kerítés miatt, ugyanis a földikutyák alapvetően a föld alatt tartózkodnak, a felszínre csak a legritkább eseteben jönnek fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.