A valaha élt leggazdagabb kalóz nyomára bukkanhattak

Fekete Sam hajója 1717-ben süllyedt el, kincsei a kutatók szerint még az óceán fenekén pihennek.

MTI
2018. 02. 20. 15:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

DNS-vizsgálattal próbálják kideríteni amerikai kutatók, hogy tényleg Fekete Sam, a hírhedt kalóz maradványait találták-e meg Cape Codnál, egy háromszáz éve elsüllyedt és néhány évtizede megtalált hajóroncsban. A yarmouthi Whydah Kalózmúzeum hétfőn állította ki a Whydah Gally kalózhajó roncsán talált csontokat. A kutatók szerint a hajón lelhette halálát Fekete Sam, avagy Samuel Bellamy. A csontok mellett a kalóz pisztolyát is megtalálták.

A múzeum törvényszéki halottkémeket kért föl, hogy vegyenek DNS-mintákat a maradványokból, és vessék össze őket Bellamy egy élő leszármazottjának DNS-ével. Egy hónapot vesz igénybe a vizsgálat. A Whydah Gally 1717-ben süllyedt el, roncsára 1984-ben bukkantak rá. Ugyanakkor még az óceán fenekén pihennek a hajó kincsei a kutatók szerint. A Forbes listája szerint Bellamy volt a valaha élt leggazdagabb kalóz, kevéssel több mint egy év alatt 120 millió dollár értékű kincset rabolt össze.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.