Kezdődik: önvezető autó gázolt halálra egy gyalogost

Az Uber egyelőre nem magyarázta meg a történteket, de felfüggesztette az autói működését.

MN
2018. 03. 19. 17:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Első alkalommal okozott halálos balesetet egy önvezető autó: az arizonai Tempe városában a rendőrség közlése szerint egy önvezető módban közlekedő Uber-taxi gázolt el egy, az úton – nem a kijelölt gyalogátjárón – átkelő nőt. A gyalogos később a kórházban belehalt a sérüléseibe.

Az Uber azt közölte: együttérez az áldozat családjával, és együttműködik a hatóságokkal az eset kivizsgálásában, „hogy megértsék, mi történt”, de nem nyilatkozott bővebben. A cég a vizsgálat idejére felfüggeszti az önvezető autók működését Phoenix, Pittsburgh, San Francisco és Toronto városokban.

Az autómegosztó – mások szerint illegális taxiként működő – szolgáltatásáról ismert cégnek nagy tervei vannak az önvezető autókkal, de már tavaly is fel kellett függeszteni egyszer a közúti teszteket, miután Arizonában balesetet szenvedett az egyik átalakított Volvója. Korábban Kaliforniában azt tapasztalták, hogy az önvezető autók áthajtanak a piros lámpákon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.