A kínai Mars-misszió tizenháromféle rakományt fog szállítani

Ennek keretében űrszondát is útnak indítanak 2020-ban.

MN
2017. 09. 21. 18:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenháromféle rakomány, köztük hat marsjáró robot lesz a 2020-ra tervezett kínai Mars-misszió űrszondájának fedélzetén.

„A Mars feltérképezését célzó program remekül halad” – mondta Csang Zsungcsiao, a misszió főmérnöke a Pekingben zajló hold- és mélyűrkutatási nemzetközi fórumon. Hozzátette: a rakományként szállított eszközökkel a marsi környezetre, a felszíni struktúrákra és a légkörre vonatkozó adatokat fogunk gyűjteni.

A kínai Mars-misszió keretében űrszondát indítanak útnak 2020-ban egy Hosszú Menetelés–5 típusú hordozórakétával az ország déli részén lévő Hajnan tartománybeli Vencsang űrrakéta-indítóállomásról.

A nagyjából hét hónapig tartó utazást követően a vörös bolygó körül pályára állt űreszközről le fog válni egy leszállóegység, hogy a Mars északi féltekéjén landolva „szabadon engedje” a felszín tanulmányozására szolgáló marsjáró robotokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.