idezojelek

Game over!

A bíróság kimondta: Karácsonynak fizetnie kell. Kérdés, miből fog, hiszen a haverjaival légmentesre porszívózta Budapest kasszáját.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined

Ha naivan szemléljük, kisded óvodai játszadozásra hajaz, amit Karácsony Gergely az utóbbi négy évben főpolgármesterként előadott. Itt a legfrissebb eset. Bőgve szaladt az óvónénihez árulkodni, hogy ő nem akar szolidaritási adót fizetni. Azért nem akar, mert már nincs miből: elosztogatta az ötven (vagy hány) tanácsadó pajtásának, túlárazott, korrupciótól bűzlő beruházásokba bonyolódott, bedugta Gyuri bácsi „civiljeinek” hóna alá satöbbi. Az óvónéni (a Fővárosi Törvényszék) viszont minapi döntésével visszazavarta őt a homokozóba. Vagyis a szolidaritási adót be kell fizetnie, hiszti ide vagy oda, tudniillik ez egy jogállam, s a jogszabályok még őkelmére is vonatkoznak, hiába sírja tele az összes kispárnáját (a haveri sajtót).

Az is mennyire óvodás volt már, ahogyan annak idején dacosan távol maradt a Puskás Aréna megnyitójáról, hiszen azt nem (azt sem) ő építtette. (Ő és a teljes magyarországi baloldal soha semmi jelentőset, értelmeset, maradandót, szépet nem épített még és nem is fog. Alkatilag alkalmatlanok bármilyen alkotó munkára. Ők a romboláshoz értenek, abban verhetetlenek.) 

Vagy amikor az atlétikai világbajnokság megakadályozásával zsarolta a kormányt. A dackorszakos kiscsibe. Persze, még azzal sem volt tisztában, hogy ott neki nem osztottak lapot, semmi köze a rendezvényhez, s hiába toppant nagyokat, világbajnokság mindenképpen lesz. (Amiből ráadásul Budapest húzza a legnagyobb hasznot.) Legutóbb már csak azzal fenyegetőzött, hogy nem megy el a vébé megnyitójára. Hát ne menjél, bogaram, annál jobb lesz a buli!

Vagy amikor tízmilliókból körbeplakátolta a fővárost, hogy a kormány kivérezteti Budapestet – aztán kiderült, hazugság volt az egész, soha annyi iparűzési adó nem folyt még be a kasszába, és a kormánytól is sokkal több pénzt kapnak, mint anno Tarlós István.

Amikor mindezeket sorra vesszük, rá kell jöjjünk: Karácsony napi vonaglásai korántsem kisded óvodai játszadozások. Amit művel, az a nemzet fővárosának szándékos és szisztematikus tönkretétele, céltudatosan elkövetett hűtlen kezelés és fosztogatás (vagy legalábbis annak gyanúja). Miközben majd négy éve idétlenül nyafog, a paraván mögött a haverjaival együtt légmentesre porszívózta Magyarország leggazdagabb településének kasszáját. 2019-ben 214 milliárdos megtakarítással vette át a fővárost Tarlós Istvántól, és mostanra eltapsolt mindent, lement mínuszba. Úgy, hogy közben évről évre jóval több adóbevételhez és kormányzati támogatáshoz jutott, mint elődje.

Döbbenet, hogy egy virágzó fővárost pár év alatt csak így, a szemünk láttára tönkretehet egy baloldali bűnbanda. Elfogyott a türelmünk. Ami történt, nem maradhat következmények nélkül! Fejjel lefelé kell fordítani a budapesti szivárványkoalíciót, és addig rázni őket, míg ki nem potyog belőlük az összes ellopott közpénz!

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Mirkó István / Magyar Nemzet)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Kiszabadulhatunk a kalodából

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.