További növekedést tervez az autóipari cég

Növekedést tervez, az alaptőke 3,7 milliárd forintról maximum hat milliárd forintra emelésén túl saját részvény és saját kötvény vásárlásáról is dönthetnek a részvényesek a november végi közgyűlésen.

Forrás: VG.HU2020. 11. 10. 13:03
null
Illusztráció. Fotó: MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Növekedést tervez és rendkívüli közgyűlést tart november 30-án az AutoWallis, melyen a részvényesek többek között a társaság alaptőkéjének maximum hat milliárd forintra történő felemelésére, valamint saját részvények vásárlására szóló igazgatósági felhatalmazásról dönthetnek. A felhatalmazások célja, hogy a tőzsde autós vállalata tovább folytassa tavaly meghirdetett növekedési stratégiájának megvalósítását, melyhez kapcsolódóan idén már hat jelentős üzletfejlesztést, akvizíciót jelentett be a vállalat- írja a vg.hu.

Az AutoWallis tavaly hirdette meg növekedési stratégiáját, melyben 2018-as, 65,5 milliárd forintos árbevételének duplázását tervezi 2024-re, valamint

azzal számol, hogy 2029-re a közép-kelet-európai régió meghatározó mobilitási szolgáltatója lesz.

A stratégia megvalósítása a COVID-19 járvány ellenére jól halad, a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalat az idei évben már hat jelentős üzletfejlesztést, akvizíciót jelentett be, melyek finanszírozását elsősorban már meglévő források felhasználásával, vagy a korábbi felhatalmazás alapján tőkeemelés útján valósította, illetve valósítja meg.

Illusztráció. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója elmondta, hogy a jelenlegi változékony gazdasági környezetben a már bejelentett tranzakciókon felül is keresik a további növekedési lehetőségeket, mivel megítélésük szerint a koronavírus-járvány miatti gazdasági visszaesés új befektetési, akvizíciós, piacszerzési és üzletfejlesztési lehetőségeket teremtett az AutoWallis számára, amit a lehető legjobban ki szeretnének használni, hiszen mára a stratégiának megfelelően olyan konszolidációs platform jött létre az AutoWallisban, mely minden csatlakozónak versenyelőnyt és stabilitást jelenthet.

Ezen tranzakciók finanszírozását részben új részvények kibocsátásával kívánják megvalósítani,

így a jelenlegi 3,7-ről maximum 6 milliárd forintra történő alaptőkeemelés lehetőségének megteremtését javasolják a társaság részvényeseinek.

Ez a felhatalmazás lehetőséget biztosítana arra is, hogy az AutoWallis – megfelelő tőkepiaci körülmények esetén – először vonjon be forrást a tőkepiacról intézményi és magánbefektetőktől.

A közgyűlés napirendjén szerepel – az alapszabály technikai jellegű módosítása mellett – saját részvény, saját kötvény, illetve a jövőben akár átváltható kötvény vásárlásra és elidegenítésre szóló új felhatalmazás is.

A teljes cikket elolvashatja a Világgazdaság oldalán.

Korábban arról írtunk, hogy új jutalomprogramot vezet be az amerikai vállalat. A Flex Rewards jelenleg még a kezdeti szakaszban van, de az összes sofőrjük számára bevezetésre kerül.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.