Hosszú mellől ötvennél kiugrott a medencéből a kanadai

Észrevette valaki, hogy az egyik éremesélyes egyszer csak feladta a versenyt 200 méter vegyesen?

Gabay Balázs
2017. 07. 31. 9:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A húszesztendős kanadai vegyesúszó, Sydney Pickrem már a riói olimpián sem ért el rossz eredményt a felnőttek mezőnyében, de Budapesten szeretett volna robbantani. 200 méter vegyesen ez finoman szólva sem sikerült.

A tömött Duna Arénában a szurkolók kilencven százaléka Hosszú Katinkára összpontosított a múlt hétfői döntőben, ezért a helyszínen is keveseknek tűnhetett fel – a tévénézők talán nem is látták –, hogy a tehetséges kanadai a 200 méter vegyes első 50 métere után megállt a falnál, majd kipattant a vízből, és gyorsan besietett az öltözőbe. A felvételen annyi látszik, hogy Pickrem nagyon lassan kezd, és lemarad az élbolytól, végül leáll, annak ellenére, hogy a fináléba a harmadik legjobb idővel került be. 

A videót itt nézheti meg.

A verseny utáni nyilatkozatából kiderül, a sportoló nagyon sok vizet nyelt, fulladozott úszás közben, így nem volt más választása, mint feladni a futamot. Ritkán látni ilyesmit világversenyen, főleg ilyen kaliberű versenyzőtől.

Pickrem azért megmutatta, milyen fából faragták, és a zárónapon 400 méter vegyesen felállt Hosszú Katinka mellé a dobogó legalsó fokára. Sok mindenért kárpótolta a bronz, de a hétfőn történteket soha nem fogja elfelejteni. „Úgy éreztem, hogy csalódást okoztam Kanadának, ezért nagy megkönnyebbülés és öröm volt, hogy 400-on bronzérmes lettem. Büszke vagyok rá, hogy kanadai vagyok, és ezt megtehettem az országomért” – nyilatkozta a verseny után.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.