Világbajnoki aranyra készül Kenderesi Tamás

A 200 méter pillangó riói bronzérmese az olimpiai ezüstérmestől tart leginkább, de már tudja, milyen idő kell a győzelemhez.

2017. 07. 11. 6:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magabiztosabb lett a riói olimpián elért bronzérem (200 m pillangó) óta Kenderesi Tamás, akivel a HVG online oldala készített interjút. De rögtön egy érdekes tapasztalattal folytatja:

– Sajnos úgy alakult, hogy ott kellett átélnem, milyen egy ekkora versenyen úszni. Ha elindulhattam volna 2015-ben Kazanyban a világbajnokságon, akkor több tapasztalattal érkezem Rióba, és akkor talán de nem is akarom folytatni – fogalmaz az úszó, aki most már viszont ezzel a tudással is gazdagabb.

Az utolsó napokat az állóképesség megtartásával és a sebesség növelésével tölti a medencében, a verseny előtti nap pedig a pihenésé.

Kenderesi 200 pillangón jelenleg a 4. a világranglistán, de mint mondja, Rómában elért idején mintegy 8 tizedet kell még faragnia a világbajnoki címhez, 1:53:5 körüli időt tervez, amivel nyerni lehet Budapesten. Ami még fontos lesz ehhez, hogy ne ússza ki magát az elő- és a középfutam során, no és persze a vállára vigyáznia kell, mert nagyon sérülékeny, orvosi javallatra kollagént szed, és panaszmentes.

Kenderesi a japánokra és az amerikaiakra különösen figyel, számában a legnagyobb esélyesnek a japán Szakait tartja, ő végzett Rióban 200 pillangón közte és Phelps között. Arról pedig már szinte beszélni sem kell, hogy Cseh László és Chad le Clos szintén ott lesz a mezőnyben.

A Duna Aréna közegére zenehallgatással és pszichológus segítségével is készül, zenében pedig azt hallgatja, amit majd a rajtkőre állás előtt is. A medencetérben pedig már nem fogja nézni, hányan ülnek a lelátón.

Kenderesi elképesztőnek tartja, hogy a „sajtburesz” szóra még mindig emlékeznek az emberek a riói olimpia óta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.