Hargitay Andrást megkeresték Bienerth helyére

A Gyárfás-korszak utolsó szövetségi kapitánya szerint olyan úszóelnök kell, akit Hosszú Katinkáék elfogadnak.

2017. 08. 04. 7:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már március óta gondok voltak Bienerth Gusztáv januárban megválasztott elnökkel, de a Sport TV-nek csütörtökön interjút adó Hargitay András egykori szövetségi kapitány szerint volt egy olyan konszenzus, hogy a vizes vb végéig senki nem borít asztalt.

Hogy Bienerth szerinte mivel boríthatott asztalt, arról egy-két konkrét személyes élménye van csak, ugyanis egy elnökségi ülés után távozott a Magyar Úszó Szövetségből még télen, az volt a benyomása, hogy ha Gyárfás Tamást autokrata vezetőnek tartották, akkor itt „még komolyabb gondok lesznek”. Emlékei szerint „ígérgetések, nagy szövegek voltak, más nem”, erre példaként említette, hogy szóba került egy orvosi bizottság felállítása, amit a szakma is nagyon várt, aztán nem lett belőle semmi, akik pedig érintettként az elnöktől tájékoztatásra vágytak, azok nem tudták telefonon sem elérni Bienerthet, és visszahívást sem kaptak.

Amint azt lapunknak adott interjújában is elmondta korábban a háromszoros világbajnok úszó Hargitay, Bienerth sajnos az első pillanattól Gyárfás Tamással szemben határozza meg magát, mindenkit elküldött, akinek Gyárfáshoz köze volt, példaként erre Csurka Gergelyt említette, akinek FINA-médiabizottsági tagságát nyíltan próbálta megakadályozni.

A jövővel – mármint a szeptemberben esedékes, lemondások miatt szükségessé vált tisztújítással – kapcsolatban elmondta, érkezett hozzá is megkeresés, hogy legyen úszóelnök, de ez szerinte „összetett dolog”, hiszen az új elnök személyével Hosszú Katinkának és Shane Tusupnak ki kell egyeznie. Ő mindenesetre már írt egy SMS-t a tegnapig Moszkvában versenyzett Katinkának, a folytatásra pedig kíváncsi. Abban biztos, hogy az Iron Ladyéknek nincsen potenciális elnökjelöltjük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.