Hargitay Bienerthről: Nem ezt érdemli a magyar úszósport

Nem ismerik Darnyi Tamást az új elnök úszószövetségében.

2017. 08. 01. 13:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Számomra megdöbbentő, hogy egy nappal a vizes világbajnokság után egyesek egyéni sérelmeik után pitiáner bosszút forralnak” – fogalmazott keddi, vizes vb-t értékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Úszó Szövetség élén változást kívánó sportági legendák minapi kezdeményezésére Bienerth Gusztáv elnök.

A Bienerth távozását kívánók közül elsőként Hargitay András háromszoros világbajnok úszót, volt szövetségi kapitányt értük el telefonon, aki így reagált az elnök szavaira:

„Mindenkire jellemző, hogy hogyan fogalmaz meg bizonyos válaszokat. Ha valaki így fogalmaz a magyar válogatott kiválóságairól, abból sok mindent le lehet szűrni.”

Hargitay szerint példátlan, hogy ilyen szavak hangoztak el a magyar úszósport vezetője szájából.

Szerinte ha valaki Gyárfás Tamás elnöklése kapcsán autokrata rendszerről és terrorról értekezett, annak látnia kell, hogy ezek a fogalmak éppen most teljesednek ki az úszósportban, amit alátámaszt az is, amilyen módon az elnökség átalakult, vagyis ahogyan az úszósporton kívüli alkalmazottakat Bienerth behozta az úszószövetségbe.

„»Ki a pont-pont-pont az a Vermes Albán vagy Turi György?« Darnyi Tamásról pedig: »A kedves nevét szabad lesz?« Ilyen kérdések hangoztak el az úszószövetségben az elmúlt hónapokban. Nem ehhez szoktunk hozzá, nem ezt érdemli a magyar úszósport” – értékelte a helyzetet kiábrándultan Hargitay András.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.