Meghalt az úszó, akit újraélesztettek a Duna Arénában

Kedd hajnalban vesztette életét a 65 éves úszó.

MN
2017. 08. 22. 12:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd hajnalban meghalt az a 65 éves spanyol úszó, akit szombaton újra kellett éleszteni a FINA masters rendezvényén, a Duna Arénában – jelentette a hírt a spanyol Sport a spanyol úszószövetségre hivatkozva.

Gyárfás Tamás, a FINA végrehajtó bizottságának tagja, miután egyeztetett a szervezet vezetőivel, arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a FINA az elhunyt sportembernek posztumusz aranyérmet ítélt, melyet eljuttatnak a családjának.

Korábban megírtuk, hogy rosszul lett és víz alá merült egy férfi a Duna Aréna egyik medencéjében. A FINA masters egészségügyi stábja azonnal reagált, kimentették a vízből a férfit, elvégezték az első életmentő beavatkozásokat. Ezt követően a többszörös érelzáródással kezelt férfit speciális mechanikus eszközzel, folyamatos újraélesztés mellett szállították a Semmelweis Egyetem Szív- és Érgyógyászati Klinikájára.

Később kiderült, az úszó az első kritikus 24 órát túlélte, műszívre tették, súlyos állapotban feküdt az intenzív osztályon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.