Plusz 52 millióba került Cee Lo Green beugrása a vizes vb nyitányára

A nyitó- és zárórendezvényekhez kötődő többletköltségek 199,7 millió forintot tesznek ki.

MN
2017. 08. 01. 16:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

52,4 millió forinttal drágította meg a vizes világbajnokság megnyitóünnepségének költségeit, hogy a kiszemelt világsztárok visszamondták a részvételt, és végül az utolsó pillanatban Cee Lo Green vállalta a fellépést – írja az Mfor.hu.

A június 15-én aláírt szerződésmódosításból nemcsak az derült ki, hogy Cee Lo Green utolsó pillanatos beugrása több tízmillió forinttal növelte a költségeket, hanem az is, hogy a nyitó- és zárórendezvényhez köthetően összesen nettó 199,7 millió forintot tesznek ki a többletköltségek.

A pluszkiadást az indokolja, hogy a művészeti és technika lebonyolítást elnyerő Müpának több váratlan feladatot is meg kellett oldania, ennek eredményeként került végül nettó 2,2 milliárdba a néhány órás műsor. A módosításra azért volt szükség, mert a Várkert Bazár helyett végül a Duna bal partján rendezték meg a nyitóeseményt, melynek egyrészt a nemzetközi hajózó útvonal biztosítása, másrészt pedig a Red Bull Air Race volt az oka. 

A módosítás szerint a többletköltségek a következőképpen alakultak:

Az Mfor.hu megjegyzi: a szinkronúszás és felkészülési létesítményeinek tervezése és kivitelezése a Városligetben többe is került az eredetinél, meg nem is. Az eredetileg becsült ár 5,2 milliárd forint volt, ám végül ennél kevesebbre, 4,8 milliárdra szerződött a nyertes vállalkozó, a Penta Industry Kft. A napokban közzétett szerződésmódosítás szerint a pótmunkákat is megrendelték, melyek 400 millió forintos többletköltséget eredményeztek. Így végül az eredetileg becsült áron alakították ki, majd bontották a helyszínt. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.