Ha ezt a gólt megadják, ki beszél a Dnyipróról?!

Az ukrán csapatnak hatalmas bírói tévedés kellett ahhoz, hogy egyáltalán a csoportkört túlélje.

2015. 05. 28. 15:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A varsói döntő után a Dnyipro tulajdonosa, Igor Kolomojszkij igyekezett lelket verni a játékosaiba, emlékeztetett arra, hogy ha a csoportfázis utolsó fordulójában a Qarabag–Internazionale-találkozó 93. percében a bíró megadja a házigazda teljesen szabályos gólját, akkor 1-0-ra nyernek, és a Dnyipro a legjobb 32 közé sem jut be, mert az olaszok és az azeriek mennek tovább. „Mondhatjuk, hogy az éremnek így két oldala van. És ha most ki is kaptunk, ti így is bajnokok vagytok a számunkra” – szögezte le az oligarcha. Aki akkora hatalommal bír Ukrajnában – még magánhadsereggel is –, hogy ha ő ezt mondja, akkor az úgy is van

Itt pedig megtekinthető az F csoport záró fordulójában, december 14-én Bakuban játszott Qarabag–Inter-találkozó ominózus jelenete. A meccs legvégén a cseh Miroslav Zelinka játékvezető (nyitóképünkön) érthetetlen döntést hozott. A történtek után Ilham Aliyev, Azerbajdzsán elnöke az elnöki palotában fogadta a Qarabag csapatát, a játékosokat pedig hősöknek nevezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.