Adócsalás: megegyezett az ügyészséggel Di María

Felfüggesztett börtönbüntetést kap a Real Madrid korábbi játékosa.

MTI
2017. 06. 21. 18:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenleg a francia Paris Saint-Germainben futballozó argentin támadót kétrendbeli adócsalásban találták bűnösnek, és a mostani megállapodás szerint emiatt összesen 16 hónapos börtönbüntetést kap, valamint 2 millió eurós (617 millió forintos) pénzbírságot kell befizetnie.

A vádak szerint Di María a 2012–2013-as idényben 1,3 millió euróval (400 millió forinttal) rövidítette meg a spanyol államkasszát, amikor a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét adóparadicsomokba bejegyzett cégekbe fektette.

Spanyolországban az első bűncselekmény esetében a két évnél rövidebb időtartamra szóló börtönbüntetést általában felfüggesztik, így Di Maríának nem kell börtönbe vonulnia.

Kedden a spanyol ügyészség azt jelezte, adócsalás vádjával pert indít José Mourinho, a Real Madrid volt, a Manchester United labdarúgócsapatának jelenlegi vezetőedzője ellen, ugyanis szerintük a portugál tréner 2010 és 2013 között 3,3 millió euró (1 milliárd forint) adót nem fizetett be az államkasszába. Menedzsmentje szerint ugyanakkor a szakember eleget tett spanyolországi adófizetési kötelezettségének.

Múlt kedden Cristiano Ronaldo ellen indított pert a spanyol hatóság, melynek állítása szerint a Real Madrid aranylabdása 2011 és 2014 között 14,76 millió euró adót nem fizetett be a kincstárba.

A közelmúltban Lionel Messi fellebbezését hasonló ügyben már elutasította a spanyol legfelsőbb bíróság: az FC Barcelona sztárjára 21 hónapos börtönbüntetést róttak ki, illetve kétmillió eurós bírság befizetésére is kötelezték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.