Cristiano Ronaldo fejese győzelmet hozott Portugáliának

Az Európa-bajnoki címvédő Portugália 1-0-ra legyőzte a házigazda Oroszországot.

MTI
2017. 06. 21. 17:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidő elején Cristiano Ronaldo fejelte a labdát a 100. válogatott meccsét ünneplő Igor Akinfejev kapujába: a portugál szupersztárnak ez volt pályafutása 603. tétmeccsen lőtt gólja, s a világbajnokság és az Európa-bajnokság után immár a harmadik jelentős válogatott tornán is betalált.

A második játékrészben az orosz hálóőr több bravúrt is bemutatva tartotta meccsben csapatát, ám társai képtelenek voltak bevenni a portugál kaput, így az Európa-bajnok a Mexikó elleni első fordulós döntetlenje után megszerezte első győzelmét a tornán.

Eredmények, Konföderációs Kupa:
A csoport, 2. forduló:
Portugália–Oroszország 1-0 (1-0)
gól: Ronaldo (8.)

A nagyjából kiegyenlített első félidő végén az új-zélandiak szerezték meg a vezetést. Az óceániai csapat 555 perc után volt eredményes újra a tornán, ezt megelőzően sorozatban öt korábbi Konföderációs Kupa-mérkőzésén maradt gólt nélkül, utoljára még 2003. június 20-án Kolumbia kapuját vették be.

A fordulást követően a mexikóiak beszorították ellenfelüket, ennek gyors egyenlítés lett az eredménye. A közép-amerikaiak góljuk után még felszabadultabban futballoztak, s a 72. percben átvették a vezetést. Az új-zélandiak a hajrában közel jártak az egyenlítéshez, de Thomas lövése a két kapufa találkozásán csattant.

Mexikó – Új-Zéland 2-1 (0-1)
gól: Jimenez (54.), Peralta (72.), illetve Wood (42.)

A csoport állása: 1. Mexikó 4 pont (4-3), 2. Portugália 4 (3-2), 3. Oroszország 3, 4. Új-Zéland 0

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.