Deutsch Tamás: Körbedicsértük egymást

Különleges gondolatokkal ajándékozta meg hétfő reggel a nyilvánosságot az NB I-ből kiesett MTK elnöke.

2017. 06. 26. 5:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túlértékelik az anyagi feltételeket a labdarúgásban, akik a rendelkezésre álló pénzből próbálják levezetni azt, hogy ki milyen távolságra van a bajnoki címtől – vélekedett Deutsch Tamás, az MTK elnöke annak kapcsán, hogy a klub női labdarúgócsapata bajnoki címet szerzett ebben az idényben, a férfiegyüttes viszont nagy meglepetésre kiesett. A Digisport tévének nyilatkozó politikus-sportvezető szerint nem mindig azok nyernek, akik jobb anyagi körülmények között dolgoznak, mert sokszor rossz döntések párosulnak a megfelelő feltételekhez, ő legalábbis ebben látja a férfi NB I-es csapat kiesésének fő okát.

Mint részletezi, a férficsapat anyagi értelemben és a játékosállományt tekintve is az ötödik-hatodik helyen állt, ezért is szégyen és gyalázat, ami a tavasszal történt, pedig még a bevételeiket is növelni tudták a klubnál – hogy honnan, azt nem részletezte Deutsch.

A hogyantovábbról a vezető elmondta, az NB II-ben sem fog csökkenni a csapatra fordítandó pénz, minimum elvárás a feljutás jövőre, de a másodosztályú bajnoki cím is szinte kötelező, ehhez jelentős NB I-es múltú futballistákat, illetve korábbi játékosokat hívnak segítségül. Deutsch nem is titkolja, a leggazdagabb NB II-es csapat lesz az MTK.

Strukturális gondot is megnevezett azért: volt egyfajta „körmagyar” az MTK-nál, mindenki „körbedicsérte” egymást, és elhitte, hogy tökéletesen végzi a munkáját, mindenki el volt ájulva mindenkitől, ennek szeretne véget vetni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.