Vadócz: A hongkongi bajnokságból nem leszek válogatott

A focista hitvallása: ha ajánlat jön egy jobb csapattól, el kell gondolkodni, ha nem, jobban kell játszani.

2017. 06. 26. 6:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vadócz Krisztián rajongói meglepő hírt kaptak a napokban, és még csak nem is azt, hogy a korábbi válogatott labdarúgó újra Kispesten edz – a szintén exkispesti Danilóval együtt –, mert ez megtörtént már a korábbi években is, amikor a Honvédot elhagyva más országok kisebb-nagyobb csapataiban rúgta a bőrt. Ellenben a budapesti időszak óta már a tizenegyedik külföldi csapatánál szereplő Vadócz most szerződést hosszabbított egy évre tavalyi klubjával, a hongkongi Kitchee-vel, amellyel bajnokságot nyert – így az ázsiai Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet –, az idényben kilenc meccsen két gólt lőtt.

Egy sor klubot megjárt – Auxerre, Motherwell, Nijmegen, Osasuna, Odense, Pune City, Grasshoppers, Alavés, Perth Glory, Mumbai City, Kitchee –, mégsem tartja magát vándormadárnak, inkább afféle „bérgyilkosnak”, aki elszerződik egy feladatra, és végrehajtja.

A Digisport stúdiójába látogató Vadócz, bár már harminckét éves, nem tudja elképzelni azt, hogy hazaigazoljon, bár ezek a hazalátogatások mindig lágyítják a szívét.

Hogy miért nem igazolna haza, arról sokat elmond, hogy bár itthon jelentősen nőttek a legjobb nevű labdarúgók fizetései, Hongkongban minden bizonnyal e téren is megtalálja a számításait. Azért azt elejtette: nem minden a nagy fizetés, és ahogy az itthoni helyzetet érzékeli, a kormány nagyarányú futballtámogatása bizony lehet kontraproduktív is, a foci értékét szerinte mindenképp annak kellene meghatároznia, hogy milyen értékű fiatalokat tud eladni a magyar bajnokság mérvadó külföldi kluboknak.

Az andorrai fociszégyen kapcsán is véleményt formált: úgy érzi, azzal, hogy most egymás után több rosszul sikerült mérkőzés is volt, nem vár nagyobb változtatásokat. Vadócz szeretne még válogatott lenni, de attól, hogy a csapat sorozatban vereségeket szenved, nem lesz fiatalabb, és láthatóbb sem Bernd Storck számára, aki nyilván könnyebben válogat itthonról, mint a hongkongi bajnokságból.

Hitvallása: ha ajánlat jön egy jobb csapattól, el kell gondolkodni, ha nem, akkor jobban kell játszani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.