Bernd Storck még mindig az Andorra elleni kudarcról magyaráz

A szövetségi kapitány csaknem kétszáz andorrai szurkoló jegyét fizeti a következő két vb-selejtezőn.

Radványi Benedek
2017. 08. 22. 7:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bernd Storck interjút adott a Nemzeti Sportnak, amelynek a harmadik kérdésénél ismét előjött a kínos, 1-0-ra elveszített találkozó magyarázata és a rutintalanok játszatásának oka: „Természetesen mindenki véleményére nyitott vagyok. Az volt viszont az érzésem, hogy a szurkolók nem voltak tisztában minden körülménnyel.

Sokan nem tudták, miért vetettünk be Andorrában számos nemzetközi szinten tapasztalatlan labdarúgót, azt hitték, próbálgatásra használtam a selejtezőt, noha erről szó sem volt.

Csak akkor tesztelek játékost, ha arra lehetőségem nyílik. Belátom, én sem tértem ki részletesen arra, miért is adtam esélyt annyi fiatalnak. Ám nem akartam, hogy előzetes magyarázkodásnak vagy kifogáskeresésnek tűnjön, hogy arról beszélek, sok a sérültünk.”

###HIRDETES###

Elismerte, hogy hibázott: „Bevallom, még egy-két rutinos játékost is meglepett, milyen sok fiatal kapott helyet a keretben. Tanultam a hibámból. A keret kialakításakor sokkal körültekintőbbnek kell lennem, és az érintetteket, valamint a szurkolókat is pontosabban kell tájékoztatni arról, mit miért teszek. A fiatalok önbizalmát akartam növelni azzal, hogy azt mondtam, a jövő keretében kaptak helyet. Ez azonban csakugyan visszaütött később.”

Állítása szerint csaknem kétszázan fogadták el a meghívását a következő két hazai találkozóra. „Azok a szurkolók lesznek a vendégeim, akik ott voltak Andorrában, és a helyszínen szorítottak nekünk. Szerettem volna valamit visszaadni nekik mindabból, amit ők tettek a válogatottért” – mondta. A szövetségi kapitány bízik benne, hogy Lettország, majd Portugália ellen is a szebbik arcukat mutatják.

Storck egyértelműsítette: fel sem vetődött, hogy valamelyik kerettag annak örült volna, hogy nem marad kapitány. „Valamennyi játékossal rendkívül nyílt és őszinte kapcsolatot ápolok. Úgy érzem,

olyan viszonyban vagyunk, hogy közölnék velem, ha valami nem tetszik nekik.

De az esetleges távozásom nem jelentett témát.”

Az Andorrában szereplő Gyurcsó Ádám és Lang Ádám nem kapott helyet a mostani keretben, de szerinte túlzás őket bűnbakoknak nevezni. „Az tény, hogy elmondtam nekik személyesen, mi nem nyerte el a tetszésemet. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bezárult előttük a felnőttválogatott kapuja. Nem neveztem őket az előttünk álló két összecsapásra, mert szeretnék másoknak lehetőséget adni. Hiba lenne rajtuk elverni a port, ne nevezzük őket bűnbakoknak. Keményen, egyenesen elmagyaráztam azonban az érintetteknek a döntésem okát.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.