Menekültnek nézték a német válogatott egykori klasszisát

Lukas Podolski csak jetskizett egyet a brazil vb-n, nem gondolta, hogy egyszer ekkora botrány lesz belőle.

Gabay Balázs
2017. 08. 22. 11:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sűrűn fordul elő, hogy egy nagyobb olvasótáborral bíró hírportál menekültnek néz egy korábbi német válogatott futballistát, de most ez is megesett. A konzervatív hangvételű Breitbart cikke azzal foglalkozik, hogy az embercsempészek most már jetskin is hozzák Európába a menekülteket Marokkóból Gibraltárra. A probléma, hogy illusztrációként Lukas Podolski 2014-es fotóját használták fel, melyen a volt német válogatott csatár a 2014-es brazíliai világbajnokságon lazít egy jetskin.

Bár a Breitbart hamar eltüntette a képet a cikkből, az körbejárta a világsajtót, és komoly visszhangot váltott ki. Emiatt az online lap szerkesztőségi állásfoglalában kért elnézést a labdarúgótól, melyben leírják, természetesen nincs rá semmilyen bizonyíték, hogy „Podolski urat” csempészek hozták volna be Európába, vagy, hogy menekült lenne. Ettől függetlenül a játékos menedzsere nem hagyja annyiban a dolgot. Nassim Touhiri azt mondta a Bild című német újságnak, hogy Podolski nem hagyja lejáratni magát, az ügyvédje már foglalkozik az üggyel.

Folytatása következik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.