A Fidesz-szavazókat sem érdekli a magyar foci

Kormánypárti vagy sem, a magyarok többsége nem követi a hazai labdarúgást.

MN
2017. 10. 05. 6:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhalványult mára a 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokság emléke. Akkor a magyar válogatott szereplése olyanokat is szurkolóvá tett, akik addig nem a futballrajongásukról voltak ismertek. Orbán Viktor kormánya az ország kvázi hivatalos sportágaként kezeli a labdarúgást, ám hiába ömlik a futballba a közpénz, hiába épülnek sorra a stadionok. A Republikon Intézet a 24.hu részére készített friss közvélemény-kutatása szerint még a miniszterelnök híveit sem izgatja különösebben a labdarúgás.

Orbán Viktor kormányzásának egyik kulcsterülete a sport, ám itteni lépéseit korántsem követik olyan lelkesedéssel támogatói, mint más területeken folytatott politikáját. A Fidesz-szavazóknak ugyanis mindössze a 22 százaléka mondja azt magáról, hogy követi és büszke a magyar futballra, 51 százalékukat viszont egyáltalán nem érdekli. Sőt még a köztudomásúan nemzeti érzelmű Jobbik-szavazóknak is csak a 21 százaléka vallja magát a hazai labdarúgás rajongójának.

A 24.hu következtetése szerint ez nem jó hír a Fidesznek, ha figyelembe vesszük, hogy a 2010-es választások előtt Orbán már világossá tette, rengeteg erőforrást mozgat majd meg, hogy nemzetstratégiai ágazattá emelje a sportot. Az irdatlan mértékű közvetlen és közvetett állami befektetések első számú célpontja a futball volt, ám a számok azt jelzik, nem sikerült még a saját választóik többségét sem az ügy mellé állítaniuk.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.