Döntetlent játszott az Újpest és a Paks

A kezdés után az Újpest bizonyult aktívabbnak, de az első félidő közepétől a paksiak átvették az irányítást.

MTI
2017. 10. 14. 16:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újpest FC hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Paksi FC csapatával az OTP Bank Liga szombati, 12. fordulójában. A kezdés után az Újpest bizonyult aktívabbnak, de az első félidő közepétől a paksiak átvették az irányítást, veszélyes gólhelyzetet azonban egyik félnek sem sikerült kialakítania. A fordulást követően ismét a házigazdák akarata érvényesült, elsősorban a csereként beállt Zsótér Donát vezetésével váltak lendületessé és veszélyessé az újpesti akciók. A paksi kapuban Verpecz Istvánnak többször akadt dolga, a meccs végén viszont a tolnaiak is megnyerhették volna az összecsapást: a 91. percben a paksiak bal oldali szabadrúgása után a léc kétszer segítette ki az Újpestet. A két együttes az első fordulóban Pakson sem bírt egymással (2-2), az Újpest hatodik hazai bajnoki mérkőzésén negyedszer játszott döntetlent a szezonban.

Újpest FC – Paks FC 0-0
Szusza Ferenc Stadion, 2047 néző, v.: Farkas Á.
sárga lap: Balázs B. (63.), Pávkovics (80.), Nwobodo (87.)

Újpest FC: Pajovic – Balázs B., Litauszki, Pávkovics, Mohl – Sankovic (Cseke, 61.), Windecker, Nwobodo, Nagy D. (Simon K., 81.) – Tischler (Zsótér, a szünetben), Novothny

Paks: Verpecz – Vági, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Hajdú Á., Kecskés (Szakály D., 85.), Papp K. – Koltai (Hahn, 60.), Kulcsár D. (Daru, 90.), Bertus

A címvédő Budapest Honvéd 2-1-re győzött a Szombathelyi Swietelsky-Haladás vendégeként. A címvédő fővárosiak már a hetedik percben a hálóba találtak, de Holender Filip gólját les miatt nem adta meg a játékvezető. Változatos volt az első félidő, eleinte a kispestiek támadtak többet, majd kiegyenlítetté vált a játék. Közvetlenül a szünet előtt vezetést szereztek a vendégek: Devecseri Szilárd buktatta Gazdag Dánielt a tizenhatoson belül, a büntetőt Eppel Márton értékesítette. Az 57. percben Kiss Tamás óriási góljával egyenlítettek a szombathelyiek, majd a hajrában Eppel Márton hasonló távolságból, 15 méterről volt eredményes, és ezzel beállította a végeredményt. A kispestiek három vereség és két döntetlen után nyertek ismét bajnoki meccset.

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Budapest Honvéd FC 1-2 (0-1)
Sopron, 1740 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Kiss T. (57.), illetve Eppel (45., 83. – az elsőt tizenegyesből)
sárga lap: Nagy G. (82.), Baráth (85.)

Haladás: Király – Polgár, Wils, Devecseri, Bosnjak – Kiss B., Kiss T., Tóth M. (Tóth D., 75.) – Medgyes (Németh M., 57.), Ramos (Halmosi, 88.), Williams

Honvéd: Gróf – Latifu, Lovric, Baráth, Bobál D. – Holender (Danilo, 67.), Nagy G., Gazdag, Banó-Szabó (Tömösvári, 78.) – Eppel, Lanzafame (Pölöskei Zs., 91.)

A listavezető Videoton 1-1-es döntetlent játszott a sereghajtó Balmazújváros otthonában. A várakozásoknak megfelelően a listavezető fehérváriak birtokolták többet a labdát az első félidőben, és korán vezetést is szereztek. Ennek ellenére összességében a hazaiak dolgozták ki a veszélyesebb helyzeteket, s megérdemelten egyenlítettek a szünet előtt. Szinte rögtön a fordulás után egy hatalmas helyzetet puskázott el a Balmazújváros – a gólszerző Andric lőtt fölé –, majd újfent a hazaiak előtt adódott nagy lehetőség. Ezt követően újra a fehérváriak kerültek fölénybe, de nem tudtak komoly gólhelyzetet kialakítani. A hajrában sem született újabb találat, így akárcsak a nyitófordulóban, most is 1-1-re végeztek a felek. A Balmazújváros immár nyolc forduló óta nyeretlen az élvonalban.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő FC – Videoton FC 1-1 (1-1)
Balmazújváros, 1438 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Andric (43.), illetve Scepovic (11.)
sárga lap: Andric (44.), Zsiga (79.), Horváth L. (cserekapus, 80.) illetve Vinícius (79.)

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Pogacsics – Habovda (Zsiga, 70.), Tamás, Rus, Póti, Uzoma – Vajda, Sigér, Haris – Arabuli (Maisuradze, 72.), Andric (Rácz, 86.)

Videoton FC: Kovácsik – Fiola (Géresi, 65.), Vinícius, Juhász, Stopira – Nego, Varga J. (Szabó B., 80.), Hadzic, Suljic – Scepovic, Henty

Folytatta jó sorozatát a DVSC, amely szombaton Mezőkövesden nyert 2-0-ra. Herczeg András vezetőedző együttese nagyszerű formában játszik hetek óta, a mostani volt sorozatban a hetedik meccse, amelyen veretlen maradt. Hullámzó volt a játék az első félidőben, előbb a vendégeknek voltak nagy lehetőségeik, majd a hazaiak vették át a kezdeményezést. Gólt aztán a játékrész közepén a debreceniek szereztek, s ugyan a szünetig akár növelhették volna előnyüket, az állás már nem változott a lefújásig. A második játékrészben a Mezőkövesd fokozatosan átvette az irányítást. A hazaiak mentek előre, mindent megtettek az egyenlítésért, ám több nagy helyzetet is elhibáztak. A hajrában ez megbosszulta magát, amikor Ferenczi János középre passzolt labdájából Bódi Ádám eldöntötte a három pont sorsát.

Mezőkövesd Zsóry FC – Debreceni VSC 0-2 (0-1)
Mezőkövesd, 1641 néző, v.: Vad II
gólszerzők: Mengolo (28.), Bódi (84.)
sárga lap: Veselinovic (43.), Hudák (56.), Tóth (61.), illetve Jovanovic (12.), Bényei (44.)

Mezőkövesd: Tujvel – Lázár, Hudák D., Iszlai (Strestík 57.), Vadnai – Brasen (Szalai 34.), Tóth B., Koszta, Keita (Majtán 71.), Cseri – Veselinovic

DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Tőzsér, Jovanovic – Varga K. (Mészáros, 81.), Sós (Csősz, 70.), Bódi – Mengolo (Nagy, 60.)

A DVTK 5-0-ra nyert a Vasas ellen Debrecenben. A hatékonyan futballozó miskolciak az előző négy összecsapásukon nem tudtak pontot szerezni, így rossz sorozatot szakítottak meg szombati fölényes győzelmükkel. Lendületesen kezdett a Diósgyőr – Ugrai Rolandot már ekkor nehezen tartották a Vasas védői –, és szűk negyedóra elteltével megszerezte a vezetést a hazai csapat. Ezután a fővárosiak többször próbálkoztak támadásvezetéssel, de gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Folyamatos játék nem igazán alakult ki, a mérkőzés a taktikusan játszó DVTK elképzelése szerint alakult. Még inkább így volt ez a szünet után, amikor Ugrai két ellentámadást góllal fejezett be. A Vasas ezután meddő mezőnyfölényben játszott, ám a hazaiak támadásai rendre veszélyt jelentettek, és ezekből további kettő még eredményes is volt. A bajnokságban hullámzóan szereplő Vasas játéka a második negyvenöt percre szétesett, így a Diósgyőr megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

Diósgyőri VTK – Vasas FC 5-0 (1-0)
Debrecen, 1081 néző, v.: Pintér
gólszerzők: Villar (15.), Ugrai (48., 58.), Vela (71.), Joannidisz (77.)
sárga lap: Lipták (20.), Eperjesi (50.), Forgács (87.), illetve Remili (17.), Berecz (63.)

DVTK: Antal – Eperjesi, Lipták, Karan, Forgács – Vela, Busai, Villar (Kocsis G., 54.) – Ugrai (Óvári, 73.), Szarka (Makrai, 79.), Joannidisz

Vasas: Kamenár – Benes, James (Vaskó, 67.), Ristevski – Szivacski, Burmeister, Berecz (Vogyicska, 64.), Hangya – Kulcsár, Gaál, Remili (Vergosz, 57.)

A második helyezett Ferencváros 1-1-es döntetlent ért el a Puskás Akadémia ellen. Az első negyedórában a vendégcsapat volt aktívabb, de mindössze egy Böde-helyzetet lehetett feljegyezni. A folytatásban is fölényben játszott a Ferencváros, a Puskás fél óra alatt csupán egyetlen veszélyesebb lövésig jutott. A vendégek Joseph Paintsil találatával szerezték meg a vezetést, ami nagyobb erőbedobásra késztette a hazai gárdát, de próbálkozásait nem kísérte siker. A fordulást követően a szünetben kettőt cserélő hazai együttes megpróbálta felpörgetni a tempót, de a fővárosiak továbbra is több helyzetet dolgoztak ki ellenfelük kapuja előtt. A hajrában némileg váratlanul egyenlítettek a hazaiak Josip Knezevic büntetőjével, amely után a hevesen reklamáló Thomas Dollt elküldte a játékvezető a kispadtól. A folytatásban nem esett több gól, így a Ferencváros egy ponttal távozott Felcsútról.

Puskás Akadémia FC – Ferencvárosi TC 1-1 (0-1)
Felcsút, 3127 néző, v.: Bognár T.
gólszerzők: Knezevic (84. – tizenegyesből), illetve Paintsil (39.)
sárga lap: Vanczák (59.), Latifi (68.), illetve Blazic (74.), Otigba (80.), Botka (90.)

Puskás Akadémia: Hegedüs L. – Osváth (Latifi, 46.), Heris, Vanczák, Poór, Balogh B. – Márkvárt (Bacelic-Grgic, 46.), Mevoungou, Szakály P. (Prosser, 75.) – Knezevic, Perosevic

Ferencváros: Dibusz – Botka, Blazic, Otigba, Pedroso – Leandro, Spirovski (Koch, 76.) – Lovrencsics G. (Sternberg, 82.), Gorriarán (Mutari, 69.), Paintsil – Böde

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.