Hosszabb szünetet tervez Carlo Ancelotti

Olasz médiumok már arról spekulálnak, hogy az 58 éves szakember visszatér az AC Milanhoz.

MN
2017. 10. 03. 7:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A következő tíz hónapban kipihenem magam, feltöltődöm, és nem fogok másik csapatnál dolgozni” – mondta az 58 éves olasz szakember Izraelben, ahol gyerekek tréningjeit vezette egy olyan szervezet tevékenységének részeként, amely a különböző vallású és etnikumú fiatalok együttélését segíti elő. Olaszországban a média már arról spekulál, hogy Ancelotti visszatér az AC Milanhoz – írja az MTI.

A trénert múlt csütörtökön állították fel a német bajnok kispadjáról az együttes szezon eleji gyenge teljesítménye miatt, miután a Bayern egy nappal korábban 3-0-ra kikapott a Paris Saint-Germain otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. Menesztéséről Ancelotti nem kívánt nyilatkozni.

„A hallgatás erény, úgyhogy jobb hallgatni” – fogalmazott, hozzátéve azért, hogy „vannak rosszabb dolgok az életben”.

Mint megírtuk, Ancelotti szekerének az utóbbi időben már kifelé állt a rúdja, ugyanis a német bajnokságot nem úgy kezdte csapata, ahogy szokta: hat meccsen egy döntetlen mellé egy vereség is becsúszott a Hoffenheimtől, amivel csak a harmadik a tabellán a bajor sztárcsapat. A tavalyi szezon sem volt diadalmenet, ugyanis a kupaelődöntőben a Dortmund állította meg őket, míg a Bajnokok Ligája-negyeddöntőben a Real Madrid búcsúztatta a Bayernt. A PSG elleni 0-3 után összeült a müncheni válságstáb, és kitette Ancelotti szűrét, a döntést pedig közleményben adta a közvélemény tudtára.

Carlo Ancelotti eddig egyedül a Chelsea-től távozott hasonlóan dicstelenül. Azt azért jegyezzük meg, hogy a kékekkel angol bajnok, a Milannal olasz bajnok és BL-győztes (kétszer), a PSG-vel francia bajnok, míg a Real Madriddal szintén Bajnokok Ligája-győztes lett. A Bayern Münchenhez 2016-ban érkezett, és egy bajnokságot nyert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.