Megvan a Bayern München új vezetőedzője

A várakozásoknak megfelelően Jupp Heynckes tér vissza az együttes kispadjára.

MN
2017. 10. 06. 14:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 72 éves szakember negyedszer irányítja a bajorokat, legutóbbi szerepvállalása alkalmával, 2013-ban triplázott a csapattal, azaz a bajnoki cím és a Német Kupa mellett a Bajnokok Ligáját is megnyerte. Utódjai, Josep Guardiola és a gyenge szezonkezdet miatt a múlt héten menesztett Carlo Ancelotti nem tudták megismételni ezeket a sikereket, nekik „csak” a Bundesliga-diadal jött össze – írja az MTI.

A játékosként 1974-ben világbajnok Heynckes 1987-től 1991-ig, majd 2009-ben egy hónapig, végül 2011-től 2013-ig ült a Bayern München kispadján. Azóta nem dolgozott, nyugdíjasként élte napjait. Mostani szerződése az idény végéig szól.

„Ez nem visszatérés, hanem egy baráti gesztus a részemről. Csak azért döntöttem így, mert hihetetlenül sokkal tartozom a Bayernnek, és köszönetet szeretnék mondani. Nagyon jó érzésekkel állok munkába” – nyilatkozta a Kicker című lapnak a régi-új edző.

Német sajtóbeszámolók már korábban arról szóltak, hogy Jupp Heynckes térhet vissza a Bayern München kispadjára. A bajor sztárklub a múlt héten a PSG-től elszenvedett, 3-0-s vereség után adta ki Carlo Ancelotti útját, akinek helyét ideiglenesen korábbi helyettese, Willy Sagnol vette át.

Mint megírtuk, Ancelotti szekerének az utóbbi időben már kifelé állt a rúdja, ugyanis a német bajnokságot nem úgy kezdte csapata, ahogy szokta: hat meccsen egy döntetlen mellé egy vereség is becsúszott a Hoffenheimtől, amivel csak a harmadik a tabellán a bajor sztárcsapat. A tavalyi szezon sem volt diadalmenet, ugyanis a kupaelődöntőben a Dortmund állította meg őket, míg a Bajnokok Ligája-negyeddöntőben a Real Madrid búcsúztatta a Bayernt. A PSG elleni 0-3 után összeült a müncheni válságstáb és kitette Ancelotti szűrét, a döntést pedig közleményben adta a közvélemény tudtára.

Carlo Ancelotti eddig egyedül a Chelsea-től távozott hasonlóan dicstelenül. Azt azért jegyezzük meg, hogy a kékekkel angol bajnok, a Milannal olasz bajnok és BL-győztes (kétszer), a PSG-vel francia bajnok, míg a Real Madriddal szintén Bajnokok Ligája-győztes lett. A Bayern Münchenhez 2016-ban érkezett, és egy bajnokságot nyert.

Az 58 éves olasz szakember kedden úgy fogalmazott: a következő tíz hónapban kipiheni magát, feltöltődik és nem fog másik csapatnál dolgozni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.