Xavi vezetheti Katart a 2022-es vb-n?

MTI
2017. 10. 09. 15:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Xavi, az FC Barcelona korábbi labdarúgója nem tartja kizártnak, hogy a 2022-es, katari világbajnokságon a házigazda együttes szövetségi kapitánya lesz.

A 2015 óta a helyi Sadd Sports Clubban játszó középpályás úgy fogalmazott, nagyszerű lenne, ha ő vezethetné a katari csapatot a hazai rendezésű vb-n. „Ehhez még szükségem van tapasztalatra, egy megfelelő stábra, de az az előnyöm már most megvan, hogy ismerem az itteni játékosokat, a környezetet és az infrastruktúrát” – jelentette ki a 37 éves játékos.

A 133-szoros spanyol válogatott, világ- és kétszeres Európa-bajnok a középpályás azt is mondta, kilencven százalék, hogy az idény végén befejezi pályafutását, ezt követően pedig edző szeretne lenni, s álma, hogy egyszer a Barcelonát irányítsa.

Katar még soha nem szerepelt világbajnokságon, a 2022-es viadalon házigazdaként mindenképpen ott lesz a résztvevők között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.