Szélesi Zoltán: Nem akarom osztani az igét

Az ideiglenes kapitány a rövid idő alatt egyszerű, de megkövetelhető dolgokat szeretne visszakapni.

MN
2017. 11. 06. 15:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott a novemberi 9-i, Luxemburg elleni barátságos mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatót Telkiben. Az M4 által közvetített eseményen először az ideiglenes szövetségi kapitány, Szélesi Zoltán beszélt, s mint elmondta, egyelőre nem dőlt el, hogy a sérült Guzmics Richárd és Fiola Attila helyett behív-e másokat az amúgy is bő keretbe.

Kiemelte, az előtte álló időszakban nem akarja az eddig felépített munkát felborítani, így a rendelkezésére álló rövid idő alatt egyszerű, de megkövetelhető dolgokat szeretne visszakapni. „Van egy egészséges izgalom bennem, de nem lettem okosabb, nem akarom osztani az igét. A játékosok partnerek, motiváltak s várják a következő találkozótat” – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy a nemrég kinevezett Georges Leekensnek van-e bármilyen elvárása vele kapcsolatban, úgy válaszolt, a belga tréner csak szeretne minél többet tudni, s már be is mutatkozott néhány játékosnak. Azonban Leekens nem vesz részt aktívan a jelenlegi munkában. 

A kapitányon kívül két játékos is a sajtó rendelkezésére állt. Mind az Amerikában futballozó Németh Krisztián, mind a Dániában légióskodó Korcsmár Zsolt arról beszélt, hogy motiváltak és várják a közös munkát, továbbá Luxemburg és Costa Rica ellen is nyerni akarnak.

„Olyan játékkal akarunk búcsúzni ettől az évtől, amit a közönség és a média is elfogad. Vissza kell állítani azt, hogy mindenki egy irányba húz” – emelte ki Németh. Leekensszel kapcsolatban pedig arról beszélt, hogy közvetlen és felkészült szakembert ismert meg benne.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.