időjárás 3°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Farizeusok

Haraszti Gyula
2021.03.29. 06:00
Farizeusok

A világjárvány megjelenése óta eltelt esztendő tapasztalatai alapján most már határozottan kijelenthetjük: Európa egyetlen kormányának sincs ostobább, képmutatóbb és felelőtlenebb ellenzéke, mint a miénknek.

Az oltakozás megszervezésében elsők között járó magyar kormány erőfeszítései és a hazai egészségügy emberfeletti teljesítménye mellett talán ennek is köszönhető, hogy miközben a világ számos országában megrengette a hatalom birtokosait a válság, Magyarországon a Fidesz–KDNP tábora egységes maradt, a baloldal pedig alig tudott megszólítani valakit a bizonytalanok közül. A közvélemény-kutatók legalábbis egyetértenek abban, hogy a kormányoldal némi visszaesést követően ismét erősödött, és nagyjából fej fej mellett halad a két politikai tábor a népszerűségi versenyben, bármilyen katasztrófába került is a koronavírus tombolása miatt az ország.

A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint ráadásul két és félszer többen tartják kormányzásra és a munkahelyteremtésre képesnek a Fidesz–KDNP-pártszövetséget, mint a baloldali közös listát. Különösen elgondolkodtató, hogy a kutatás alapján a kormányellenes szavazók is kritikusak az ellenzékkel: csak 39 százalékuk véli a baloldalt kormányzóképesnek, s kevesebb mint egyharmaduk (32 százalék) munkahelyteremtésre alkalmasnak. Az ellenzék járványügyi vagy gazdasági válságkezeléséről tehát saját potenciális választói sem hiszik el, hogy jobb lenne, mint a hivatalban lévő kormányé. Ennek vélhetően az az oka, hogy a magyar emberek többsége átlát a szitán, bármennyire is hülyének nézik a Gyurcsány tarkója mögé felsorakozó megélhetési politikusok. Egyre többen döbbennek rá arra, hogy a hazai baloldal által terjesztett hírek álhírek csupán, hogy a magyar szivárványkoalíciónak semmi sem drága, még az emberéletek sem érdeklik.

A választók többsége soha nem fogja elfelejteni például a kormányellenes ellenzéki kampány egyik legaljasabb hazugságát, a hírhedt Korózs Lajos-féle álmentős videót. És azt sem, hogy az abban közölt valótlanságokat azonnal harsogni kezdte az Országgyűlésben az egész baloldali összefogás. A leghangosabb a Párbeszéd nevű törpepárt képviselője, Szabó Tímea volt, de lelkesen csatlakoztak hozzá a többiek is a Demokratikus Koalíciótól kezdve az anarchista húrokat pengető Momentumon át az immár szélsőbalossá vált Jobbikig. És amióta felharsant a harci kürt, csak úgy áradnak a hazugságok, amelyeket a lelepleződésük után kénytelenek elfedni a hazudozók. A hazugságokból tehát az azokat letagadó újabb hazugságok születnek, miközben szépen lassan minden baloldali párt lejáratja magát, megszégyenül.

A baloldal ma már csúcsra járatja ezt a farizeus magatartást, és szinte minden megnyilatkozásában erkölcsi mélypontra került. Miközben naponta több száz ember veszti el az életét a koronavírus miatt hazánkban, sokáig például a keleti védőoltások ellen kampányoltak, hogy elbizonytalanítsák az embereket, hogy bizalmatlanságot keltsenek a vakcinák iránt. Az egészben pedig az volt a legmocskosabb, hogy azt a látszatot keltették, meg akarják védeni az embereket holmi „európai ­uniós engedély nélküli kotyvalékoktól”, miközben ma már maguk is bevallják, hogy elfogadják a kínai és az orosz vakcinát is.

Egy idő után kénytelenek lesznek beismerni azt is, hogy az elhibázott uniós vakcinabeszerzések miatt a kormány keleti oltóanyag-vásárlásai nélkül nem lett volna lehetséges a járvány megfékezése. Lelepleződik tehát az újabb hazugságuk is, de reményeink szerint akkor már mindenki csak röhögni fog rajtuk. A választások előtti nyár pedig úgy telik majd el, hogy előre isznak a bőrükre a hideg sörökből a balatoni strandokon.

Borítókép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.