időjárás 4°C Árpád 2023. december 11.
logo

Egységben az erő

Gajdics Ottó
2023.11.20. 05:00 2023.11.20. 07:51
Egységben az erő

Ismét Európa legsikeresebb politikai közösségének elnökévé választották szombaton Orbán Viktor miniszterelnököt. Ismerve a körülményeket, a háborúkat, az illegális bevándorlók invázióját, a súlyos válságokat a világban és Európa teljességgel alkalmatlan vezetőinek önsorsrontó, önfeladó politikáját, amivel rendre a lehető legrosszabb válaszokat adják a kontinenst érő kihívásokra, ha nem is megnyugtató, de mindenképpen reménykeltő volt az a megbonthatatlan egység, ami a Fidesz kongresszusán fizikailag tapintható volt.

Ebben az egységben ott lüktetett a kongresszus legfontosabb üzenete: Minden körülmények között meg kell védeni hazánk szuverenitását.

Magyarország ellenáll a brüsszeli bürokraták agymenéseinek, a migrációnak, a genderpropagandának, Ukrajna előkészítés nélküli uniós tagságának, a kommunista tüneteket mutató zöldideológiáknak, a Brüsszelből és Washingtonból támadó Soros-birodalomnak is, mondta a tisztségében megerősített pártelnök. Lényegében ezt fogalmazta meg minden hozzászóló, de nem papagáj módjára ismételgetve a kulcsmondatokat, hanem mindenki a saját egyedi nagyszerűségét hozzáadva fejtett ki egy-egy lényegi gondolatot a ránk váró megpróbáltatások sokaságából, a végén egy nagy akciótervvé varázsolva a bajtársi találkozó gondolatait.

Orbán Viktor tehát további két évig pártelnökként vezetheti a Fideszt, ami szilárd, minden guruló dollár, nemzetközi ármánykodás és nyílt politikai támadás ellenére megbonthatatlanul egységes és hatalmas erejű támogatottságot biztosít számára miniszterelnökként a kormányzáshoz is. Az elmúlt évek sikerei sem jöhettek volna létre a párttagok, a tisztségviselők és a szimpatizánsok, a választópolgárok hatékony együttműködése nélkül. Az ország józan többsége mindig számíthatott arra, hogy a kormány és a kormánypártok vezetői meghallják hangjukat, felismerik problémáikat, és minden ellenséges hangzavar, hangulatkeltés és elhiteltelenítés ellenére úgy intézik a közösség ügyeit, ahogy azt a többség elvárja. Ezért cserében pedig a kormány, a kormányzópártok mindig biztosak lehettek abban, hogy legalább hárommilliós közösség áll vált válnak vetve mögöttük, és fenntartás nélkül támogatja a közösség érdekében meghozott döntéseiket, függetlenül attól, hogy néhány idióta az Európai Parlamentben, a hazai ellenzék soraiban vagy David Pressman mit gondol ezekről a döntésekről. De olyan rohamosan romlik az unió általános állapota, hogy ez nem elég.

A másik markáns üzenete a kongresszusnak, hogy az Európai Unió­ban radikális változásokra van szükség, ha azt akarjuk, hogy ne tűnjön el végleg minden még a mi életünkben, amit alapértéknek és megőrzendőnek gondolunk. Ezért ki is kell fejeznünk azt az erőt, azt az elszántságot, ami szilárd és elkötelezett közösségünkből árad. Nem véletlen tehát az sem, hogy az újraválasztott pártelnök az elkövetkező időszak három legfontosabb kulcskérdése között elsőként említette a nemzeti konzultációt, amely egyetértési pontokat hoz létre a jövőt érintő alapkérdések mentén, és lehetővé teszi a hajthatatlan, nemzeti érdekeink mellett a végsőkig kitartó tárgyalásokat Brüsszellel.

Ha ez megvan, a másik két akció már szinte gyerekjáték, hiszen nem kell mást tenni, mint megnyerni az önkormányzati és az európai parlamenti választásokat. Orbán Viktor szerint minden arcvonalon túlerővel találjuk magunkat szemben. Ezért nagyon fontos, hogy szerinte ma Kelet és Nyugat technológiai óriásai Magyarországon tudnak a legkönnyebben együttműködni, mert ez fogja felfelé húzni hazánkat. Ha pedig megy a szekér, a gyengébb hitűek sem kívánkoznak le a saroglyáról, egységünket soha nem bonthatják meg az ezen mesterkedők.

 

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: Teknős Miklós)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.