Vagyonkimentés?

A Hajdú-Bét Rt. 2003. év végi közgyűlésein, amikor már a tulajdonosok számára is nyilvánvalóvá vált, hogy a baromfitermelő cég fizetésképtelen, több, nagy értékű üzem értékesítéséről is határozatot hoztak, sőt kezdeményezték a vállalat székhelyének áthelyezését.

Török László
2009. 04. 17. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lapunk birtokába jutott jegyzőkönyvek szerint december 8-án és 12-én más mellett a zagyvarékasi gyár és a hozzá tartozó telepek, a törökszentmiklósi hűtőház, a debreceni és a kisvárdai gyárak értékesítését készítették elő. Egy lapunknak nyilatkozó jogász szerint a cég székhelyének áthelyezésére vonatkozó indítványt azért hozták meg a baromficég vezetői, hogy lassítani tudják az akkor már megindult felszámolási eljárást. Az ügyvéd nem zárta ki azt a lehetőséget sem, hogy az időhúzásra a vagyon kimentése miatt volt szüksége a vállalatnak. Bár a baromficég ebben az időben anyagilag már annyira ellehetetlenült, hogy beszállítóit sem tudta kifizetni, a Wallis Rt.-nek mégis 305 millió forintos kölcsönkeretet biztosított. Közvetlenül 2003 karácsonya előtt pedig több, a külső szemlélő számára nehezen megmagyarázható engedményezési szerződést is kötött a Hajdú-Bét a Wallis Rt.-vel, amelyek összértéke eléri az egymilliárd forintot.
Bővebben a 4. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.