Hűtlen és hanyag kezelés Szegeden?

Joó István
2010. 04. 24. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hűtlen és hanyag kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tett a szegedi Fidesz a helyi közlekedési társaság gazdálkodásának törvénytelenségei miatt. A fideszesek többek között azt tárták fel, hogy a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) egyik kedvenc megbízott oktatási képző cége – a Szofisztika Oktatásszervező Kft. – több mint érdekes rokoni szálakat mutat fel. Jelenlegi ügyvezetője a közlekedési cég korábbi gazdasági igazgatójának a lánya. A Szofisztika kft. tulajdonosi láncolata végén egy Seychelle-szigeteki offshore cég tulajdonában lévő kft. áll. A közlekedési társaság továbbá évi 1,5 millió forintért foglalkoztatja részmunkaidős tanácsadóként a korábbi gazdasági igazgató férjét. Az úriember nyugdíjas villanyszerelő, az SZKT hajdani függetlenített MSZMP-titkára. Botka László MSZP-s polgármester belső vizsgálatot rendelt el, de erről nem nyilatkozik. Kohári Nándor városi fideszes képviselő elmondta, 2007 óta bombázzák a balliberális városvezetést, hogy állítsanak fel vizsgálóbizottságot a közlekedési cég ügyei miatt; hiába. A feljelentés hírére az SZKT ügyvezető igazgatója, Dózsa Gábor közleményben tudatta: a Szofisztika Oktatásszervező Kft.-nek 2008-ban és 2009-ben összesen valamivel több mint 8 millió forintot fizettek ki. A cég a megbízást versenyeztetéssel nyerte el, és a teljesítés ellenőrzése közben semmilyen hiányosságot sem találtak. Kohári azonban lapunkkal azt közölte, 2006 óta bizonyíthatóan történtek nagy összegű kifizetések a családi bizniszben utazó cégnek. 2007 májusában például felnőttképzésre 15,35 milliót kapott a Szofisztika, azon év októberében pedig – 50 fő „prezentációs és tárgyalástechnikai” képzésére – 4 milliót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.