Luxusautók Szekeresnek

A Honvédelmi Minisztérium legnagyobb vállalatán, a HM EI Zrt.-n keresztül luxusautókat bérelt Szekeres Imre volt honvédelmi miniszternek – értesült lapunk. Az egykori tárcavezető az adófizetők pénzén használhatott egy Volkswagen Phaeton személygépkocsit és egy Volkswagen Touareg terepjárót is.

2010. 07. 05. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két luxusautót is bérelt a Honvédelmi Minisztérium (HM) a vagyonkezelésében lévő, legnagyobb magyar hadiipari cégen, a HM EI Zrt.-n keresztül Szekeres Imre volt honvédelmi miniszternek – tudtuk meg katonai forrásból. Az egykori tárcavezető az adófizetők pénzén használhatott egy Volkswagen Phaeton személygépkocsit és egy Volkswagen Touareg terepjárót is. A Phaeton tulajdonosai nem mindennapi extrákkal utazhatnak. Az utastér a lehető legnagyobb komfortot biztosítja az luxusautó használóinak. A járművet például zöldre színezett, kétrétegű, hővédő biztonsági üveggel látták el, ami a környezet zajait is teljesen kizárja. Szekeres pihentető vezetéséről a Phaetonban a komfortos, 18-féleképpen, elektronikus úton állítható első ülések gondoskodtak. A kellemes hőmérsékletet a fűtési és szellőzés funkcióval ellátott ülésklíma biztosította a számára, a pihenést pedig a beépített masszírozó funkció tette teljessé. A Phaeton különleges klímaberendezése automatikusan a kívánt szinten tartotta számára a levegő hőmérsékletét, mennyiségét és eloszlását, miközben a napsugárzás és levegő páratartalmának változására is reagált. Hasonlóan luxusautónak számít Magyarországon a miniszternek bérelt Volkswagen Touareg is. A terepjáró szintén számos különleges felszerelést kapott, a fűthető bőr multifunkciós kormánytól a krómbetétes felszereltségeken keresztül egészen a fémből készült pedálokig.
Emlékezetes, hogy Szekeres Imre a minisztersége idején gyarapította a családi vagyont is. Az MSZP elnökhelyettese Tihany egyik legszebb részén, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban lévő, védett hegytetőn, a Diósi úton építtette fel luxusnyaralóját. A kétszintes villa felső teraszairól csodálatos panoráma nyílik a tóra.
n
Új vezetők a HM-cégekben. Új cégvezetőket nevezett ki Hende Csaba honvédelmi miniszter a HM vagyonkezelésében lévő társaságok élére. A HM ARMCOM Zrt. vezérigazgatója Ferenczi Ferenc, a HM Arzenál Zrt. vezérigazgatója Kovács József, a HM Currus Zrt. vezérigazgatója Spaics József, a HM EI Zrt. vezérigazgatója Móró Lajos, a HM Rekreációs és Kulturális Közhasznú Kft. ügyvezetője Szászvári Lajos, a HM Térképészeti Közhasznú Kft. ügyvezetője Németh László, a HM Zrínyi Kommunikációs Kft. ügyvezetője pedig Gubcsi Lajos lesz a jövőben. Hende Csaba hangsúlyozta: döntésében kiemelt szerepet kapott az, hogy a takarékosság érdekében a vezető testületek létszámát minimálisra csökkentsék. Ennek megfelelően az igazgatósági elnöki és felügyelőbizottsági elnöki tisztséget több cégben is ugyanazok a személyek töltik be és munkájuk után csak egy társaságban veszik fel járandóságukat – áll a HM közleményében.
Ismert, hogy a HM EI Zrt. egykori vezérigazgatóját vesztegetés gyanújával helyezték előzetes letartóztatásba, és hasonló eljárás indult a HM Currus Zrt. és a HM Rekreációs Kft. volt vezetői ellen is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.