Szabadlábon Hagyó embere

Egyelőre nem vették őrizetbe a Hagyó Miklós privát cégének és több fővárosi tulajdonú vállalatnak a jogi képviseletét is ellátó ügyvédi iroda alapítóját, akit a BKV-ügyben zajló nyomozás során bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítottak meg. Úgy tudjuk, hogy a keddi házkutatás során több gyanús BKV-szerződéshez kapcsolódó dokumentumot is lefoglaltak a nyomozók.

Szilágyi Richárd
2010. 05. 15. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth Ivánt kedden késő este helyezték szabadlábra, miután a rendőrségi kihallgatáson vallomást tett a bűncselekménnyel kapcsolatban, de a gyanúsítás ellen panasszal élt – mondta lapunknak Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője. Közölte azt is, nem állnak fenn az előzetes letartóztatás törvényi feltételei, így kerülhetett szabadlábra az ügyvéd. Amint arról lapunk internetes kiadása elsőként beszámolt, házkutatás zajlott kedden a Horváth, Dóczi & Lehmann Ügyvédi Irodában, ahol a BRFK gazdaságvédelmi főosztályának munkatársai a gyanús fővárosi ügyekben érintett szerződéseket kerestek. A nyomozás adatai szerint az ügyvéd – politikai kapcsolatait is felhasználva – szerepet játszott annak a cégnek az alapításában és fantomizálásában, amely több mint 19 millió forintért mérte fel a BKV fénymásoló-állományát. A Magyar Nemzet rendőrségi forrásokból azonban úgy értesült, hogy nem csak az elhíresült fénymásoló-szerződéshez kapcsolódó dokumentumokat foglaltak le kedden a nyomozók. Az ügyvéd ellen bűnsegédként elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával indított büntetőeljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
Antal Attila, a BKV volt vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek adott korábbi interjúban azt állította, az Optimissimo Kft. megbízásával tették legálissá Aba Botond, a BKV korábbi vezérigazgatójának lelépési pénzét. Antal elmondása szerint ugyanis a Combino-botrány után távozó Aba Botond a felmentésekor ígéretet kapott arra a Városháza vezetőitől, hogy emelt fővel távozhat a közlekedési cégtől. Elődje viszont állítja, nem tudott arról, hogy lelépési pénzét egy fantomcégen keresztül, fiktív szerződéssel teremtette elő a BKV.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.