Francia szigorítás

Munkatársunktól
2011. 05. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több hónapos huzavona után a francia parlament végleges formájában elfogadta a bevándorlási törvényt, amely szigorítja a hivatalos okmányokkal nem rendelkező bevándorlók kiutasítására vonatkozó szabályokat – írta az MTI. Miután a centristák nyomására márciusban lekerült a napirendről az állampolgárságtól való megfosztás lehetőségének kiszélesítése, két vitatott kérdésben kellett dönteni a törvény elfogadásához: a súlyos betegségben szenvedő illegális bevándorlók tartózkodási engedélye megadásának és a kiutasításra váró személyek fogva tartásának új szabályozásában. Beteg külföldiek a jövőben csak akkor kaphatnak tartózkodási engedélyt, ha a származási országukban nincsen megfelelő gyógykezelés.
A kiutasításra váró bevándorlók fogva tartása kapcsán a végleges szöveg a nemzetgyűlés és a kormány álláspontját tartalmazza: az illetékes bíró a jelenlegi két nap helyett öt nap alatt hozhatja meg döntését a fogva tartásról. Az intézkedés a kiutasítási eljárások hatékonyságának növelését célozza, mivel jelenleg az őrizetben tartott illegális bevándorlók kevesebb mint 30 százalékát utasítják ki végül az országból.
A Le Figaro napilap internetes oldalán a válaszadók 83,92 százaléka vélte úgy, hogy vissza kellene állítani a határellenőrzést Európában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.