Röviden

MN
2011. 05. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Martonyi-felszólalás az Európa Tanácsban
Isztambul. Az Európa Tanácsnak (ET) fontos szerepe van a leszakadó társadalmi rétegek integrációjának elősegítésében és a dél-mediterrán államok demokratikus átalakulási folyamatában – mondta Martonyi János az ET külügyminiszteri értekezletén Isztambulban. A magyar diplomácia vezetője hangsúlyozta: az Európai Unió magyar elnökségének törekvései – különösen az európai romastratégia – is jól mutatják, hogy a társadalmi kirekesztés veszélyére hatékony választ szükséges adni. Martonyi ma Pozsonyba utazik. (MN)

Kihallgathatók Bin Laden özvegyei
Washington. Pakisztán engedélyezi az amerikai hatóságoknak, hogy kihallgassák Oszama bin Laden özvegyeit – közölte Rehman Malik pakisztáni belügyminiszter a CNN hírtelevízióval. Iszlámábád ragaszkodik ahhoz, hogy a kihallgatáshoz hozzájáruljanak azok az országok is, ahonnan az özvegyek származnak, így Jemen és Szaúd-Arábia. (MTI)

Íróeszközöket gyűjtenek Klausnak
Prága. Több száz tollat és ceruzát kapott már eddig Václav Klaus a Tollat az elnök úrnak! elnevezésű, a Facebook közösségi portálon megszervezett akció részében, amelybe eddig 13,5 ezer ember kapcsolódott be. A gyűjtést azt követően szervezték meg, miután az interneten rendkívüli népszerűséget szerzett az a felvétel, amelynek tanúsága szerint Klaus április elején vendéglátója megkérdezése nélkül vágott zsebre egy töltőtollat dél-amerikai körútja utolsó állomásán, Santiago de Chilében. (MTI)

Moszkva várja a palesztinokat
Rámalláh. A palesztin elnök közölte, hogy Oroszország kész konferenciát szervezni Moszkvában minden palesztin frakció részvételével, amit az orosz vezetés ajánlott fel. Mahmúd Abbász hozzátette: jó ötletnek találták a javaslatot, de még gondolkodni akarnak rajta, nehogy félreértse Egyiptom
a helyzetet. (MTI)

Hágai számonkérés
Belgrád. Szerbia többet tehetne a hágai körözöttek kézre kerítése érdekében – jelentette ki kétnapos belgrádi tárgyalásainak befejeztével Serge Brammertz hágai főügyész, aki kedden a nyomozás vezetőivel és az igazságügyi szervek képviselőivel, tegnap pedig a politikai vezetőkkel, köztük Borisz Tadics államfővel tanácskozott, elsősorban Ratko Mladics és Goran Hadzsics letartóztatásáról. A Biztonsági Tanácsnak készített júniusi jelentése – mint hangoztatta – a tényszerű elemzést tartalmazza, hogy mit tett Szerbia, Brüsszel dolga politikai döntést hozni az uniós csatlakozásról. (S. I.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.