„Górékám, górékám, meglőttek!”

Podolák György volt MSZP-s honatyánál is járt a csepeli kettős gyilkosság napján Deme Gábor másodrendű vádlott, utóbbi állítja, beszámolt akkori párttársának az iskolában elkövetett csalásokról. A bűncselekmény megoldásának kulcsa a feltételezett elkövető rejtélyes telefonhívása lehet.

Csibra Tibor
2011. 06. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sem tisztázódtak annak a telefonhívásnak a körülményei tegnap a Fővárosi Bíróságon, amelynek kezdeményezője Kun Tamás, a két évvel ezelőtti csepeli kettős gyilkosság feltételezett elkövetője volt. A férfi a bűncselekmény után percekkel értesítette az eddig nem azonosított fogadó felet azzal, hogy: „Górékám, górékám, meglőttek!” Németh Nándor büntetőtanácsa tegnap ismét meghallgatta azt a tanút, aki Császár Mihály egykori kerületi rendőrkapitány régi barátjaként jellemezte magát, és többször módosított vallomása szerint ő fogadta a rejtélyes hívást, de állítása szerint nem tudta, hogy az kitől jött, holott a készülék telefonkönyvében Kun „Boltos Tomiként” szerepelt.
A bíróság a bizonyításban már többször feltette a kérdést az egykori főrendőrnek, hogy milyen viszonyban volt az elsőrendű vádlottal. Erre az ügyben tanúként nyilatkozó Császár eleinte azt válaszolta, hogy alig ismerte Kunt, holott a terhelt valószínűleg az ő javaslatára került a csepeli iskolába biztonsági őrnek. A másodrendű vádlott, az egykori MSZP-s politikus, Deme Gábor védője, Ruttner György a tegnapi tárgyaláson szóra bírta a többnyire hallgatag Kunt, s megkérdezte tőle, van-e ellene más ügyben büntetőeljárás, erre a vádlott igennel válaszolt. Arra a felvetésre, hogy abban az eljárásban van-e szerepe Császár Mihálynak, a férfi szintén igennel felelt. Az ügyvéd egy beadvánnyal fordult a bírósághoz, a nem részletezett irat a két férfi kapcsolatát igazolhatja.
A Magyar Nemzet birtokába került dokumentum tanúsága szerint tíz éve egy idős asszony feljelentést tett saját fia és annak barátja ellen, mert azok rendszeresen bántalmazták a nőt. Az ügyből büntetőeljárás lett, de a két férfi később is zaklatta az asszonyt. Ő erre lakhelyén, Martonvásáron a helyi rendőrőrs akkori parancsnokához, Császár Mihályhoz fordult tanácsért. A tiszt erre egy ismerősét, Kun Tamást ajánlotta a sértettnek azzal, hogy Kun majd úgy elrendezi a zaklatókat, hogy azok azt is elfelejtik, hogy valaha Martonvásáron laktak. Kun Tamás fel is kereste az aszszonyt, az Országos Közbiztonsági és Vagyonvédelmi Egyesületnek a köztársaság címerével ellátott csoportvezetői igazolványát mutatta fel, majd közölte, százezer forintért elintézi, vagy elintézteti a két garázdát. A sértett megijedt a hallottaktól, majd azt hivatalosan közölte több rendőrkapitánysággal, bírósággal, ügyészséggel, de ügye valahogy mindig visszakerült Martonvásárba, s még mindig tart. Az aszszony akkor jelentkezett újra az ügyészségen, amikor a híradásokból értesült Császár Mihály azon nyilatkozatáról, hogy nem, vagy csak felületesen ismerte Kun Tamást.
Az említett, tegnap újra meghallgatott tanú egyre súlyosabb ellentmondásokba keveredett a titokzatos telefonhívásról a bíróság előtt, nem tudta megmondani, hogy a készülék pontosan kié volt, és miért ment – állítása szerint – Császár után, és miért várt rá órákig, míg az a kettős gyilkosság helyszínén intézkedett. A bíróság szembesítette a két tanút, de az eredménytelen lett. A férfinak a tárgyaláson hangoztatott, többször módosított állításai a nyomozati vallomásának is ellentmondanak.
A bíróság tegnap meghallgatta Podolák György egykori MSZP-s honatyát is, aki elmondta, hogy Deme Gábor nála is járt a gyilkosság napján, de zavartnak tűnt, és ő elküldte, hogy gondolja át dolgait. Deme viszont tegnap állította, hogy beszámolt Podoláknak a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában elkövetett sikkasztásokról, a két férfit szembesítették, de ez is eredménytelen lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.