Olvasóinktól

Olvasóinktól
2011. 06. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dr. Gobaschits László nyugdíjas sebész és baleseti sebész főorvos (Kapuvár): A Magyar Nemzet május 19-i számának utolsó oldalán olvastam egy cikket, amelynek címe Fáradásos törés volt. Neves versenyzőnőnk szenvedte el ezt a különös betegséget. A címben a „törés” szó hangsúlyos. Módosítja a helyzetet, hogy nevezett hölgy már egy éve kínlódik miatta. Gyógyulás csak úgy érhető el, ha a törést rögzítjük. A törést okozó, erőteljes mozgást kikapcsoljuk. Egyéb, vizsgálatok nélkül meg nem állapítható kezelési módokat végzünk (kalcium, csigolyafelszínek párhuzamossága stb.). Figyelembe kell venni, hogy a fáradásos törés már régi, ezért hajlamos lehet az álízület-képződésre. Ez olyan állapot, amikor valamilyen oknál fogva a törésvégek nem tudnak és nem akarnak összeforrni. Tisztelettel kérem, hassanak oda, hogy a beteg, aki egy különlegesen megbecsülendő személy, hozzáértő szakorvos kezébe kerüljön. A betegség és a beteg állapotát nem ismerve a kezelés további menetét nem vázolom, de abban biztos vagyok, hogy gondos odafigyelést igényel, és Szávay Ágnes folytathatja eddigi pályafutását.

Czető Lászlóné (Budapest): A bukott MSZP előszeretettel riogatja a népet azzal, hogy a Fidesz– KDNP-kormány megszorításokra készül. Nem sejtik a lényeget, hogy ettől nem ijed meg senki, hiszen azért választottuk kétharmados többséggel ezt a kormányt, hogy szorítsák meg a táppénzcsalókat, legyenek azok az orvosok vagy a pácienseik; hogy szorítsák meg a mozgássérültek parkolócéduláit illetéktelenül használókat; hogy szorítsák meg a számlagyárosokat és a fiktív számlák felhasználóit; hogy szorítsák meg a több tíz milliós vagy százmilliós, úgynevezett pofátlan végkielégítések élvezőit, az állami vagyon elherdálóit stb. Mert ez szükséges ahhoz, hogy kimásszunk abból a gödörből, ahová ezek a most nagy hangú bukottak juttatták az országot. Tehát maradjanak csendben, ne éljenek vissza a nép türelmével még akkor sem, ha most a kóbor kutyákat nem fogják be, és nem viszik telepre.

Kovács Emese (Budapest): Sok vita dúl manapság a pedagógusok munkájának megítélése körül. Mint általános iskolás unokáimnak sokat segítő családtag, erről nekem is van véleményem. Úgy tapasztalom, hogy ma az iskolában alig van feleltetés, holott a gyerekeknek nagyon gyenge a beszédkészségük. Főleg dolgozatot, teszteket, sőt totót íratnak, ami azért rossz, mert a gyerek gyakori feleltetés nélkül nem tud eleget megtanulni a tananyagból. A teszt „nem élő módszer”, nem alkalmas a tudás tényleges felmérésére. Vagy bejön, vagy nem. Ide kapcsolódik, hogy kevés a közös dolgozatjavítás. És sokszor hazahozni sem lehet, a tanárok nem mindig mutatják meg. Pedig sokat lehetne okulni a hibákból. Az természetes, hogy a diák ne hiányozzon, de a tanár se. Ha mégis, azaz a tanár nincs bent, akkor nem mindig van megfelelő színvonalú helyettesítés. Jobb lenne, ha a pedagógus délutánra szervezné programjait. Nem világos, hogy év végén milyen szempontok szerint osztályozzák és zárják le a diák teljesítményét: a féléves átlag vagy az egész éves teljesítmény alapján? Mert az egyik tanár eszerint, a másik aszerint teszi. S végül: nem értek egyet a pedagógussztrájkkal. A tanároknak, valljuk be, két és fél hónapos nyári szünetük van, mit akarnak még? Akkor mit szóljon egy ügyeletes orvos, egy minisztériumi irodista vagy akár egy tűzoltó?

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.