Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Miért örült Zuschlag „utódja” az oszlatásnak?

Jekő Attila, a kiskunhalasi szocik első embere örül, hogy megbukott a mutyikat leleplező tompai polgármester.

Kovács András
2012. 04. 26. 17:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A tompai testület nem kergetett illúziókat, nem nézték az egyéni érdekeket, csak a település jövőjét. Elegük lett a tébolyult polgármesteri ámokfutásból, a személyeskedő hangvételből, a folyamatos rágalmakból, a település elszigetelődéséből, a Jobbik ordas eszméinek terjedéséből. Volt bátorságuk kimondani: Elég! Ne tovább!” – mindezt Jekő Attila blogjában olvashatjuk a múlt heti tompai képviselő-testületi feloszlatás kapcsán.

Jekőről egyébként érdemes tudni, hogy jelenleg a „hírhedt” kiskunhalasi MSZP elnöke, akiről a Népszabadság 2007. november 12-i cikkében azt írta, hogy Zuschlag János közeli munkatársa volt. Arról is megemlékezett a cikk, hogy Zuschlag letartóztatása után kiegyeztek azokkal az idősebb helyi szocialistákkal, akik a Zuschlag által felduzzasztott pártszervezet tagjainak jelentős részét fantomtagnak tartották.

Jekő nem emlékszik

Az MSZP-s politikus, aki egyébként jelenleg a megyei közgyűlés tagja, olyan módon kötődik Tompa városához, hogy cége részt vett a csatornaberuházásban, amely elnyerte annak megvalósíthatósági tanulmányának elkészítését. A Kreatív Projekt Kft. ügyvezetője a cég honlapján semmilyen végzettséget, szakterületet és készséget nem sorol föl. A tompai képviselő-testület 2009. július 16-án hatalmazta föl Belágyi Mihály akkori polgármestert a szerződés aláírására.

Az egész történet érdekessége, ahogyan az a lapunk birtokába került dokumentumokból kiderült, hogy a projektmenedzsment pályázó, aki Jekőt jelölte meg közreműködőként, a legalacsonyabb ajánlatot beadva nyert, valamint Jekő saját cége a Kreatív Projekt Kft. is nyert, és az a vállalkozás is nyert, aki ugyanarra a címre van bejelentve, mint aki Jekőt jelölte meg közreműködőként. 2010 novemberében egy ezzel kapcsolatos kérdésre a tompai önkormányzat testületi ülésén Jekő Attila azt felelte, nem emlékszik, hogy kik jelölték meg őt közreműködőként, és kik adták be a nevével a pályázatot.


Játszótér a legelőn

Mint ismert, a dél-alföldi várossal kapcsolatban a hírTV Célpont című műsora arról számolt be, hogy 12 millió forintért épült játszótér a 4,5 kilométerre a város központjától, amelyet egy legelőn alakítottak ki. A főtér felújítására 80 millió forintot költöttek az előző ciklusban, amely akkor lett gyanús Homoki-Szabónak, amikor az egyik zászlórúd kidőlt. A televízió riportjából az is kiderült, hogy az előző ciklushoz kötődő képviselők akadályozzák a vizsgálatokat.

A tompai beruházás kapcsán helyszíni szemlét tartott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is, amelynek során leginkább a pályázati dokumentáció egyes részeit hiányolták, ezek nélkül ugyanis nem lehet megállapítani, hogy hibás teljesítés történt-e. A jegyzőkönyv rámutat: ugyanazon a helyszínen két beruházás is zajlott egy időben.

A pályázatban benyújtott tervek a pályázati részt és az önkormányzati külön megrendelést is tartalmazták, de a különböző finanszírozású részek nem voltak megkülönböztetve a terveken. A hiányzó dokumentáció benyújtására április 16-ig kapott haladékot az önkormányzat, emellett a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (DARFÜ) felszólította a várost, hogy a szükséges garanciális javításokat végeztesse el a beruházás kivitelezését végző céggel. Jekő egyébként 2006–2007 között a DARFÜ-nél regionális pályázati tanácsadó volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.