Ismét helyi elnök a részeg fideszes

Rehabilitálták azt a püspökladányi fideszes politikust, aki 2014 augusztusában kénytelen volt lemondani alpolgármesteri tisztségéről.

Szabó Zs. László
2018. 04. 11. 12:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rehabilitálták azt a püspökladányi fideszes politikust, aki 2014 augusztusában kénytelen volt lemondani alpolgármesteri tisztségéről, miután egy helyi fesztiválon részegen mutatkozott. Kiss Zsigmond annyira berúgott, hogy egy sátorrúdba kapaszkodott; az esetről készült felvétel bejárta az internetet. A politikusnak azonban megbocsátottak a helyiek: a 2014-es önkormányzati választáson független képviselőjelöltként indult, és megnyerte a körzetét. Ezzel együtt a kormánypárt bizalma is töretlen benne. Bő három évvel később ugyanis a Fidesz püspökladányi szervezetének elnökévé választották. Kiss Zsigmond a Magyar Nemzet érdeklődésére azt mondta, hogy az alpolgármesteri tisztségről való lemondással a pártból nem lépett ki. 

Kiss a tavaly szeptemberben tartott tisztújításon pályázta meg a kormánypárt helyi szervezetének vezetését. A megbízatásra szintén pályázott Dombi Imréné jelenlegi polgármester is, de Kiss Zsigmond kétharmados többséggel legyőzte őt. Már ez is jelezte a helyi Fidesz egységének megbomlását: a püspökladányi képviselő-testületben is előfordul, hogy nincs mindig egyetértés a többségben lévő Fidesz-frakció és a szintén kormánypárti polgármester között.

Kiss Zsigmond kérdésünkre – miszerint nem érzi-e a választók megtévesztésének, hogy függetlenként szerzett képviselő-testületi mandátuma után immár helyi Fidesz-elnök – azt felelte, hogy nem, mivel korábban is volt a helyi csoport vezetője. Az ittas állapotát megörökítő videóról azt mondta, elsősorban a családját viselték meg a történtek. Máskülönben – közölte – kétfajta ember van: aki már volt berúgva, és aki még nem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.